... / Story's / Actueel / ALCATRAZ 2022: 8 NIEUWE NAMEN, HEADLINERS, LINE-UP BIJNA COMPLEET
Actueel

ALCATRAZ 2022: 8 NIEUWE NAMEN, HEADLINERS, LINE-UP BIJNA COMPLEET

Alcatraz had nog enkele bands aan te kondigen. Dat het er meteen 8 zijn, was oorspronkelijk niet de bedoeling, maar toen PHIL ANSELMO en MUNICIPAL WASTE van de affiche werden geschrapt – zij annuleerden immers hun Europese tour voor komende zomer – schakelde de organisatie meteen een paar versnellingen hoger. Onder meer BEHEMOTH en ARCH ENEMY zijn meer dan waardige vervangers.

09.02

“Met het definitief wegvallen van de show in Vorst, die gepland stond voor later dit jaar, kunnen we de fans van BEHEMOTH en ARCH ENEMY bij deze het heuglijke nieuws melden dat de beide bands deze zomer afzakken naar Kortrijk”, meldt de organisatie. “Zij zullen elk een dag de Prison Stage afsluiten. ARCH ENEMY doet dat met een nieuw album onder de arm, eentje dat net voor het festival verschijnt. De release van een nieuwe plaat van BEHEMOTH staat voor enkele weken later gepland. Van ARCH ENEMY is het van 2014 geleden dat ze nog eens op Alcatraz speelden. We schrokken er zelf van. Dat wordt een blij weerzien.”

Behemoth

Foto: Behemoth

SLIPKNOT zendt zijn zonen uit

Eeder al maakte Alcatraz de komst van ACCEPT bekend. De Duitse metalpioniers hebben tal van klassiekers op hun palmares en zullen de Main Stage op dag 1 afsluiten met een set vol hits. Sfeer verzekerd! Voor de recentste passage van CARCASS op Alcatraz moeten we ook alweer zeven jaar teruggaan in de tijd. Het Britse deathmetalinstituut bracht onlangs met ‘Torn Arteries’ andermaal een prima en opvallend album uit en dat komen ze dus nu in Kortrijk voorstellen. Twee bands die voor het eerst de ‘hallowed grounds’ van Kortrijk zullen betreden zijn de Amerikaanse metalcore geweldenaars van UNEARTH en het piepjonge VENDED, net als SLIPKNOT afkomstig uit het Amerikaanse stadje Des Moines in de staat Iowa. Maar er is niet enkel de geografische en muzikale link, ze zijn in het echt familie van elkaar. Twee van de bandleden van VENDED, zanger Griffin en drummer Simon, moeten immers ‘pa’ zeggen tegen respectievelijk Corey Taylor en Shawn ‘Clown’ Crahan.

Vended Press Photo 2021

Foto: Vended

Talent uit eigen land

Met EVIL INVADERS gooit Alcatraz er nog eens een Belgische band tegenaan. En wat voor één! “EVIL INVADERS brengen binnenkor nieuw werk uit en zullen op zaterdag de Prison Stage bestormen. In totaal staat de teller nu overigens al op bijna 30 wat Belgische acts betreft. We blijven daarmee (andermaal) inzetten op talent uit eigen land. Tijdens onze zoektocht naar een adequate vervanger voor MUNICIPAL WASTE moesten we plots terugdenken aan het sterke opreden van SUICIDAL ANGELS vorige zomer. Of ze dit nog eens wilden overdoen? Lang was het niet onderhandelen. Last but not least gooien we het Oostenrijkse HARAKIRI FOR THE SKY in de ring. Uitgegroeid tot een der vaandeldragers van de post black metal presenteren zij een unieke mix van enerzijds weemoedige en melancholische shoegaze en anderzijds woedende en radeloos klinkende black metal.”

Evil Tim

Evil Invaders - Foto: Tim Tronckoe

Nog precies zes maanden aftellen, zegt de kalender, alvorens het startschot weerklinkt van de inmiddels veertiende editie van Alcatraz. Het belooft een niet te missen muzikale hoogmis te worden, maar eveneens een blij weerzien met vrienden na de topeditie van vorig jaar ...

Op vrijdag 11 februari 2022 om 11.00 u maakt de organisatie de dagindeling bekend en gaan ook de dagtickets in voorverkoop.

TICKETS 👉 www.alcatraz.be/nl/tickets

Alcatraz 2022: de affiche

10.02