... / Story's / Actueel / ACCEPT waarschuwt voor impact van AI op komend album ‘Humanoid’
Actueel

Updated 29/02/2024

Actueel

ACCEPT waarschuwt voor impact van AI op komend album ‘Humanoid’

Heavy metal legende ACCEPT komt met de eerste single en tevens titelnummer van hun aankomende album ‘Humanoid’, dat op 26 april 2024 uitkomt via Napalm. De snoeiharde song bevat vlijmscherpe riffs in echte ACCEPT-stijl en gaat over onze afhankelijkheid van technologie. De dystopische sfeer van de begeleidende videoclip past perfect bij het nummer perfect en toont een schril contrast tussen een videomuur en de band die er live voor optreedt.

ACCEPT, opgericht in 1976, was een van de eerste grote Duitse metal bands die internationale erkenning kreeg door middel van nummer 1 noteringen en gouden platen. Ze beïnvloedde daarmee een hele generatie bands, maar ook ACCEPT zelf ging mee met zijn tijd. Zo staat de titeltrack en bij uitbreiding het ganse nieuwe album in het teken van AI. "‘Humanoid’ speelt met het alomtegenwoordige onderwerp van Kunstmatige Intelligentie (AI)”, geeft de band ons mee. “Op een vreemde manier zijn we nu in spannende tijden beland ... Deze digitale revolutie heeft een enorme impact, waarschijnlijk groter dan alles wat de mensheid ooit heeft meegemaakt. De Industriële Revolutie was enorm, maar deze is misschien nog groter, en we staan nog maar aan het begin ervan. We vrezen echter ook een beetje dat de mensheid verloren gaat en door al deze zaken opzij wordt geschoven. Het nummer is dan ook behoorlijk impactvol en provocerend!"

Accept (1)

ACCEPT - Foto: Christoph Vohler

Hoofd, hart, darmen en ... ballen

Acc2

ACCEPT heeft gevoelige onderwerpen nooit geschuwd, en ‘Humanoid’ is daarop geen uitzondering. Toch is het 17e studioalbum van de band geen conceptalbum. Het gaat wel over onderwerpen als AI en hoe onze afhankelijkheid van technologie langzaamaan onze individualiteit wegneemt. Omdat zanger Mark Tornillo niet echt een liefhebber van het digitale tijdperk is, compenseert hij dit op het titelnummer met pure, rauwe emoties. “Het gaat over onze zwakheden, belangrijke overgangsrituelen die we tegenkomen op het levenspad en kenmerken die ons uniek en menselijk maken, zoals ons ongemakkelijk voelen, ouder worden, omgaan met pijn, teleurstelling en de laatste stop voor iedereen: de dood. ‘Humanoid’ is een album dat zich richt op het hoofd, het hart, de darmen en ... balls!”

ACCEPT Live 2024

31/10/24 – Trix, Antwerpen