... / Story's / Actueel / AFTER FOREVER – 15 jaar na het vijfde en finale album
Actueel

AFTER FOREVER – 15 jaar na het vijfde en finale album

AFTER FOREVER mag zonder blozen een van de pioniers van de zogenaamde ‘Female Fronted Metal’ worden genoemd. Het is vijftien jaar geleden dat het vijfde en laatste album ‘After Forever’ werd uitgebracht en dat wordt nu gevierd met een verzorgde heruitgave.

Met zijn symfonische metal heeft de Nederlandse band bakens verzet. De lat lag hoog en After Forever’s vijf albums blijven vandaag legendarisch. Vijftien jaar geleden vertscheen het vijfde, gelijknamige album ‘After Forever’ en dat wordt passend gevierd met een heruitgave, inclusief bonus tracks. Bovendien heeft elk lid van de band bijgedragen aan de hoesteksten. Verrassend genoeg werd dit door de pers en publiek goed ontvangen album tevens het finale. Een en ander had te maken met gezondheidsproblemen van gitarist en componist Sander Gommans.

AF 10B

Leven na After Forever

In 2007 beslist de band om een pauze in te lassen, maar twee jaar later is het op en gaat iedereen zijn weg. Zangeres Floor Jansen behoort tot de top in het genre en richt ReVamp op tot ze in 2012 de kans van haar leven krijgt om bij Nightwish de vocale blikvanger te worden. Joost van den Broek ontpopt zich tot een gevierd arrangeur, componist, producer en rechterhand van Arjen Lucassen. Gitarist Bas Maas is al jaren een trouw lid van de liveband van Doro. Sander Gommans trouwt met zangeres Amanda Somerville, richt zijn eigen band HDK op en is de trotse eigenaar van de Eternia Studio. Bassist Luuk van Gerven plukt nadien aan de snaren bij Cardamon, Robbie Valentine en Ex-Libris, drummer André Borgman komen we later tegen bij Hangover Hero, Robbie Valentine en Trillium.

AF 8

Essentieel album

‘After Forever’ is een essentieel album in de ontwikkeling van de symfonische metal en herinnert ons aan wat voor een originele en baanbrekende band dit was. De plaat bulkt van de opwindende momenten en hoogstaande muzikale prestaties, ze staat nog steeds als een huis. Een gelegenheidsreünie dringt zich op!

Tracklist

306071 2 13160 1000X1000 (1)
 1. Discord
 2. Evoke
 3. Transitory
 4. Energize Me
 5. Equally Destructive
 6. Withering Time
 7. De-Energized
 8. Cry With A Smile
 9. Envision
 10. Who I Am
 11. Dreamflight
 12. Empty Memories
 13. Lonely (Bonus Track)
 14. Sweet Enclosure (Bonus Track)

De heruitgave van ‘After Forever’ verschijnt op 27 mei 2022 via Nuclear Blast. Bestellen kan HIER.