... / Story's / Actueel / ALCATRAZ BASH: de finale komt eraan!
Actueel

ALCATRAZ BASH: de finale komt eraan!

Na de tweede en de derde halve finale vorig weekend maken de zes geselecteerde bands zich op om de degens te kruisen in de finale van de Alcatraz Bash op zaterdag 23 april 2022 in rock/metalcafé HELL in Diest. Rond de klok van 23.30 u weten we welke twee bands op het Alcatraz Festival zelf aan zet zijn.

Ondertussen is het ruim twee jaar geleden dat niet minder dan 150 bands hun kandidatuur stelden om deel te nemen aan de alleereerste door Rock Tribune georganiseerde Alcatraz Bash. Verschillende Rock Tribune-medewerkers luisterden urenlang naar de muzikale uitspattingen van alle bands om er uiteindelijk 19 te selecteren die, verdeeld over drie halve finales, streden voor zes finaleplaatsen. De eerste halve finale in Live Club RAGNAROK in Bree op 7 maart 2020 leverde ABACINATION en BEUK op als winnaars. De twee andere halve finales werden inderhaast geschrapt toen een vervelend virus uit Wuhan de deuren van de liveclubs onverbiddellijk op slot gooide. Uitstel naar 2021 klonk het aanvankelijk. Eén jaar later was het beest nog lang niet onder controle en bleef het tot diep in mei afwachten of het Alcatraz Festival zelf groen licht kreeg van de overheid. Toen dat uiteindelijk wel gebeurde, was het te laat om de Alcatraz Bash opnieuw op te starten. 

Beuk En Abacination, Finalisten Ragnarok Bree 2020

De finalisten in Ragnarok, Bree: ABACINATION en BEUKFoto: Johan Van Parys 

Over naar 2022 dan. De herstart bleek niet zo eenvoudig. Een aantal bands gaf om uiteenlopende redenen forfait zodat op 8 en 9 april uiteindelijk vijf resp. vier bands de vriendschappelijke strijdbijl opgroeven. In Muziekcafé ELPEE in Deinze had de jury amper een paar minuten nodig om unaniem FAT BASTARD en ETHEREAL DARKNESS uit te roepen tot winnaars van de avond, ondanks puike prestaties van de andere deelnemende bands. Eén dag later verpletterden OCEAN ENCOUNTERS en X-TINXION in Hardrock Cafe & Venue SOUTH OF HEAVEN in Bilzen de nochtans absoluut niet onaardige concurrentie. Over verliezers wordt in de Alctaraz Bash niet gesproken. ALLE bands hebben hun beste beentje voorgezet, helaas konden er maar twee per halve finale winnen. De niet-geselecteerden keerden overigens niet met lege handen terug naar huis. Elk bandlid krijgt via Rock Tribune een combi-ticket voor het Alcatraz Festival op 12, 13 en 14 augustus 2022 in Kortrijk.  

Finalisten Alcatraz Bash JVP 2022 (1 Van 1)

De finalisten in Elpee, Deinze: FAT BASTARD en ETHEREAL DARKNESSFoto: Johan Van Parys

Bilzen

De finalisten in South Of Heaven, Bilzen: X-TINXION en OCEAN ENCOUNTERSFoto: Thomas Maddens

Win combitickets! En drink gratis!

Op zaterdag 23 april 2022 zien we de zes genominneerden terug op het podium van rock/metalcafé HELL in Diest. Uiteraard rekenen we op een vol huis om de bands aan te moedigen! Om iedereen toe te laten een beetje te acclimatiseren openen de deuren in Diest om 15.00 u. De toegang is helemaal gratis en … ook voor het publiek vallen er combitickets te winnen voor het Alcatraz Festival in augustus. En alsof dat nog niet genoeg is, trakteert Rock Tribune met een gratis vat!  

Programma in HELL, Diest

19.00 - 19.30: ABACINATION

19.45 - 20.15: BEUK

20.30 - 21.00: OCEAN ENCOUNTERS

21.15 - 21.45: FAT BASTARD

22.00 - 22.30: ETHEREAL DARKNESS

22.45 - 23.15: X-TINXION

Om 23.30 u kennen we dan de twee winnaars die in augustus op het podium in Kortrijk de kans krijgen hun show te spelen voor duizenden metalheads.