... / Story's / Actueel / MACHINE HEAD kondigt tiende album ‘Øf Kingdøm And Crøwn’ aan - Nieuwe single en video nu online
Actueel

MACHINE HEAD kondigt tiende album ‘Øf Kingdøm And Crøwn’ aan - Nieuwe single en video nu online

MACHINE HEAD heeft de details aangekondigd van hun tiende album ‘Øf Kingdøm And Crøwn’ dat op 26 augustus 2022 verschijnt via Nuclear Blast x Imperium Recordings. De bekendmaking gaat gepaard met de release van de eerste video van het album, het furieuze ‘Chøke Øn The Ashes Øf Yøur Hate’.

'Øf Kingdøm And Crøwn' is een 13 nummers tellend conceptalbum dat zich afspeelt in een futuristische woestenij waar de lucht karmozijnrood is gekleurd. De kern van het verhaal is gebaseerd op 2 hoofdpersonen:

 • Personage #1 Ares: (spreek uit als Aries) de hoofdrolspeler, die de liefde van zijn leven (Amethyst) verliest en op moorddadige wijze tekeer gaat tegen de verachtelijke sekte die verantwoordelijk is voor haar moord.
 • Personage #2 Eros: (spreek uit Arrows) de dader, die zijn moeder verliest aan een overdosis drugs en in de nasleep radicaliseert. Eros slaat helemaal door en manifesteert zijn eigen moordlust.

De teksten beschrijven hoe hun levens met elkaar verweven zijn.

MH

‘Attack On Titan’

MACHINE HEAD-oprichter Robb Flynn over het album: “Dankzij mijn twee tienerjongens is de hele familie geobsedeerd geraakt door de geweldige Japanse anime-serie genaamd ‘Attack On Titan’. Het concept was losjes geïnspireerd door de serie in die zin dat er in de verhaallijn geen ‘goede’ of ‘slechte’ man is. Beide personages geloven dat ze het juiste doen zoals het van toepassing is op hun wezen, maar vergis je niet, beide plegen daden van pure wreedheid en kwaad. Het openingsnummer ‘Slaughter The Martyr’ is in feite het oorsprongsverhaal van ons personage #1.”

Tracklist

MH Album
 1. Slaughter The Martyr
 2. Chøke Øn The Ashes Øf Yøur Hate
 3. Becøme The Firestørm
 4. Øverdøse
 5. My Hands Are Empty
 6. Unhalløwed
 7. Assimilate
 8. Kill Thy Enemies
 9. Nø Gøds, Nø Masters
 10. Bløødshøt
 11. Røtten
 12. Terminus
 13. Arrøws In Wørds Frøm The Sky

'Øf Kingdøm And Crøwn' komt in diverse formaten, waaronder 16 verschillende (dubbel-lp) vinylformaten, een luxe vinylboxset (met bonustracks), cd's (zowel old-school longbox als jewel box-opties), cassettes in drie kleuren, en een limited-edition Digipak met bonustracks. Cd’s, Digipak, cassettes en alle digitale formaten zullen verkijgbaar zijn vanaf 26 augustus, voor de vinyl uitgaven is het wachten tot 25 november 2022.

Reserveer uw exemplaar HIER.

Picture disc dubbel vinyl Exclusieve Nuclear Blast Silver & Black Corona Swirl Vinyl Jewel case cd Exclusieve Ten Ton Trading Co. Blood Red Cassette CD Digipack met bonustracks
 

Machine Head Live

MACHINE HEAD maakte ook de data bekend van de Europese ‘Vikings & Lionhearts’-tour die ze samen met Amon Amarth ondernemen. De tour start in augustus in Schotland en komt bij ons langs op volgende data:

02/10/2022 – Afas Live, Amsterdam (NL)

20/10/2022 – Rockhal, Esch Sur Alzette (LU)

21/10/2022 – Vorst Nationaal, Brussel (BE)