... / Story's / Actueel / MÅNEGARM onthult derde single ‘Stridsgalten’ met als gasten leden van Korpiklaani, Equilibrium en Raubtier
Actueel

MÅNEGARM onthult derde single ‘Stridsgalten’ met als gasten leden van Korpiklaani, Equilibrium en Raubtier

De toonaangevende Zweedse viking metal wolfpack MÅNEGARM heeft weer een flinke knaller losgelaten van hun nieuwe plaat ‘Ynglingaättens Öde’ die komende vrijdag verschijnt.

Månegarm - Foto: Isak Skagerström

Foto: Isak Skagerström

De derde single ‘Stridsgalten’ bevat bijdragen van prominente gasten zoals Jonne Järvelä (Korpiklaani), Robse Dahn (Equilibrium) en Pär Hulkoff (Raubtier/Hulkoff) - allemaal bekend in de folk- en heidense metalscenes. Samen presenteren ze een stampend nummer dat het verhaal vertelt van een bloedige strijd om Odin te eren. De song begint met een mystieke keelzang-sectie en gaat na de snaargerichte intro over naar de hoofdgroove van het nummer.

MÅNEGARM heeft naam gemaakt in de internationale scene door negen langspeelplaten uit te brengen sinds hun debuut ‘Nordstjärnans Tidsålder’ in 1998. Nu maakt de Scandinavische crew met hun aankomende tiende studioalbum ‘Ynglingaättens Öde' opnieuw een wandeling door oude sagen en mythen van lang vergeten tijden.

Månegarm Ynglingaättens Öde

MÅNEGARM over ‘Stridsgalten’: "Hier is onze derde officiële video ‘Stridsgalten' en deze is echt anders dan de laatste twee video's. Nu nemen we je mee achter de schermen toen we dit nummer opnamen, maar je mag ons ook vergezellen op het live podium. Op 'Stridsgalten' komen drie geweldige heren ons vervoegen en die we zeer dankbaar zijn om ons te helpen met hun geweldige gastvocalen - Jonne Järvelä van Korpiklaani, Robse Dahn van Equilibrium en Pär Hulkoff van Hulkoff/Raubtier. Bedankt, broeders! Ik hoop dat jullie allemaal net zoveel van dit nummer en deze video zullen genieten als wij hebben gedaan."

Het nieuwe album ‘Ynglingaättens Öde’ verschijnt nu vrijdag 15 april. Bestellen vooraf kan HIER.