... / Story's / Actueel / ALCATRAZ Festival genomineerd voor ULTIMAS Vlaamse Cultuurprijs!
Actueel

Updated 16/04/2022

Actueel

ALCATRAZ Festival genomineerd voor ULTIMAS Vlaamse Cultuurprijs!

De ‘Ultimas’, zoals de Vlaamse Cultuurprijzen sinds 2017 officieel heten, worden jaarlijks uitgereikt op één groot cultuurfeest. Naast de Ultimas die door een vakjury worden toegekend, is er vanaf 2022 ook de Ultima Publieksprijs. Op 16 april 2022 werd bekendgemaakt dat ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL een nominatie voor die Publieksprijs in de wacht wist te slepen.

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert elk jaar de uitreiking van de Ultimas. In totaal zijn er 15 categorieën, waarvan er 4 alterneren, en sinds dit jaar ook een aparte Ultima Publieksprijs. Deze laatste werd in het leven geroepen omdat er ‘natuurlijk personen en organisaties zijn die je niet makkelijk in een Ultimas-categorie kunt onderbrengen. Denk daarbij aan exposities, spektakelevents, lichtshows, festivals, city-events, tentoonstellingen, musicalvoorstellingen, … Kortom, events, organisaties en personen die bijdragen aan de verbreding van de cultuur.’ Zoals ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL dus.

AMF

Stem nu!

Header Ultimas Publieksprijs

Stemmen voor de Ultima Publieksprijs kan vanaf nu tot en met zaterdag 5 mei 2022. Surf naar www.ultimaspublieksprijs.be en klik in de alfabetische lijst op ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL. Vul je voornaam en e-mailadres in, bevestig en wie weet, sleept ALCATRAZ de prijs in de wacht! De uitreiking vindt dit jaar plaats op dinsdag 10 mei in deSingel in Antwerpen en zal te volgen zijn via VRT NU en Radio 1.