... / Story's / Actueel / THE 69 EYES: Finse gothic rock met een snuifje 'Sunset Strip'
Actueel

Updated 15/04/2022

Actueel

THE 69 EYES: Finse gothic rock met een snuifje 'Sunset Strip'

THE 69 EYES maken zich stilaan op om Europa te doorkruisen in het kielzog van industrialpioniers MINISTRY en horrorband WEDNESDAY 13. Om het publiek alvast warm te maken voor de shows, presenteren de Finse gothrockers hun nieuw single ‘Drive’.

The 69 Eyes 1024X800

Foto: Marek Sabogal

Helsinki's langst dienende gothic-sleazerockers nemen de luisteraar mee op een wilde rit door een warme zomernacht in de stad. De band, ontstaan in 1990, heeft ondertussen al twaalf albums op zak en keert nu terug met een nieuwe single als eerste van een aantal nieuwe tracks die in de komende maanden zullen worden uitgebracht. Met ‘Goth’n’roll will never die!’ nog steeds als motto zit het vijftal momenteel in de studio om hun 13de plaat op te nemen. Bedoeling is die ergens in 2023 op de fans los te laten.

Spannend

The 69 Eyes Drive Single Scaled

“De inspiratie voor ‘Drive’ kwam van dezelfde muziek die ik altijd leuk heb gevonden, voornamelijk uit de jaren 80”, merkt gitarist Bazie op. “Ik plan nooit iets, ik pak gewoon mijn gitaar en kijk wat er komt. We hebben deze keer als band veel meer gejamd en er kwamen ideeën van alle jongens. 'Drive' begon met een kleine riff, die ik al heel lang had. Het heeft even geduurd, maar het was het waard. Het klinkt nog steeds spannend en dat was het doel.” “Bazie heeft de muziek afgeleverd en ik stond versteld van hoe fris het weer aanvoelde”, beaamt zanger Jyrki 69. ‘Onze nummers worden dagelijks gedraaid hier in Finland, maar het zijn de songs die we 15 jaar geleden maakten. Ik denk dat we met ‘Drive’ wel weer wat nieuwe opties hebben. ‘De song is een traditionele 69 EYES klinkende, snelle rocker met een stevige snuif Sunset Strip erbovenop!”