... / Story's / Actueel / AMENRA viert 25ste verjaardag met enkele concerten, een Amerikaanse tournee, een soundtrack en een soloalbum voor frontman Colin
Actueel

Updated 16/03/2024

Actueel

AMENRA viert 25ste verjaardag met enkele concerten, een Amerikaanse tournee, een soundtrack en een soloalbum voor frontman Colin

“Onze 25ste verjaardag gaan we niet al te uitvoerig vieren”, liet frontman Colin zich enkele maanden terug nog ontvallen in een interview. Ondertussen lijkt de agenda voor hun jubileumjaar toch alweer goed gevuld te zijn.

Chve

AMENRA - Foto: Gregory Vlieghe

In mei steekt de band de Grote Oceaan over om er bijna een volle maand te gaan touren met Slow Crush en Primitive Man. Verder staan er ook enkele exclusievere optredens in ons eigen land op het programma. Op 30 en 31 mei vullen de ze de AB in Brussel tweemaal. Beide concerten zijn al enkele weken hopeloos uitverkocht. Een maand eerder spelen ze ook nog eens een thuismatch in de 404 als voorbereiding op hun Amerikaanse tournee. Maar ook deze show is zo goed als uitverkocht. Amenra is deze zomer ook nog te zien op Pukkelpop, maar … ook daar lijken de tickets vlot de deur uit te vliegen.

Van Skunk naar Kalvarie

Skunk (1)

Verder is frontman Colin Van Eeckhout niet enkel op het podium te bewonderen, maar ook op het grote doek in ‘Skunk’, een donkere, rauwe film rond jeugdzorg van regisseur Koen Mortier. Voor deze spraakmakende film componeerde AMENRA de soundtrack, waarop hun jongste single ‘Small God’ te vinden is, evenals ‘Song To The Siren’, een cover van Tim Buckley die Colin & co al enkele keren in hun akoestische sets hebben gespeeld. De ijzige, kille stem van de frontman past perfect bij dit nummer en klieft door merg en been. ‘Skunk’ loopt sinds enkele dagen in de bioscoop. Verder maakte Colin ook nog eens bekend dat we binnenkort zijn soloalbum ‘Kalvarie’ mogen verwachten. Daarvoor is het nog even wachten tot eind mei. Het album kan je wel reeds via de gekende kanalen vooruitbestellen op vinyl in verschillende kleuren.

Lees HIER meer over ‘Kalvarie’.