... / Story's / Actueel / AMORPHIS + ELUVEITIE maken data Europese co-headline tour bekend
Actueel

Updated 01/04/2022

Actueel

AMORPHIS + ELUVEITIE maken data Europese co-headline tour bekend

Het concertgebeuren komt stilaan weer op gang en daar willen ook AMORPHIS en ELUVEITIE van meeprofiteren. De Finse en de Zwitserse band zijn goede bekenden van elkaar en gaan in november 2022 samen op pad.

Amor

Amorphis

Al meer dan dertig jaar staat AMORPHIS op de barricaden om hun eigen niche te creëren met soms agressieve en dan weer melancholische songs of een wervelende combinatie van beide. Op hun jongste studio-release ‘Halo’ onderstreept het Finse combo hun baanbrekende status als een van de meest originele en cultureel relevante acts uit de land van de duizend meren. Met ontelbare wereldwijde tournees en veertien albums is en blijft AMORPHIS een muzikale fontein en een buitengewone band die zichzelf voortdurend opnieuw uitvindt zonder zijn mystieke wortels te verloochenen.

Eluvetie

Eluveitie

Ook ELUVEITIE is een fenomeen dat al 20 jaar over de hele wereld bloeit. Het eerste succes kwam er al met hun legendarische debuutalbum ‘Spirit’ (2006) en het uitstekend ontvangen ‘Slania’ (2008). De Zwitserse band heeft een baanbrekend recept ontwikkeld, zoals ook te horen was op hun nieuwste meesterwerk ‘Ategnatos’ (2019). Ze houden zich ver verwijderd van clichés van dronkenschap en dwaze verhalen over veldslagen, en hebben een stijl ontwikkeld die het beste van folk metal en melodic death combineert tot een uniek geheel. Hun grote respect voor de geschiedenis, vermengd met fantastische songwriting, resulteert in een geluid waarvan niemand het genie kan ontkennen.

Nog meer verrassingen?

Amorphis Eluveitie Tour 2022

“Het is er de laatste tijd niet bepaald op verbeterd in deze wereld”, merkt ELUVEITIE-frontman Chrigel Glanzmann op. “Toch is er nog steeds vrolijk nieuws. We kunnen niet wachten om eindelijk weer te gaan touren na meer dan twee echt rare jaren. Het voelt bijna onwerkelijk! Alsof dit nog niet genoeg is, zijn we super enthousiast om de line-up van deze tour aan te kondigen - absoluut een van de coolste tour line-up's in onze hele carrière. Samen op pad gaan met dierbare vrienden en enkele van onze persoonlijke favoriete bands aller tijden – dat is echt meer dan ik had verwacht!”

AMORPHIS' gitarist Tomi Koivusaari voegt toe: "Ook wij zijn verheugd om onze co-headliner Europese tour met de machtige Eluveitie aan te kondigen. We hebben zojuist ons 14de album ‘Halo’ uitgebracht en we kunnen niet wachten om dat - en natuurlijk ook andere dingen uit onze carrière – live te spelen. Mis dit niet, en misschien komen er later nog meer leuke verrassingen bij in de line-up …”

AMORPHIS & ELUVEITIE – European co-headline tour

26/11/2022 – AB (Ancienne Belgique), Brussel (B) - Tickets vind je HIER.

27/11/2022 – 013, Tilburg (NL) - Tickets vind je HIER.

15/12/2022 – Rockhal, Esch/Alzette (LU)