... / Story's / Actueel / ATROCITY sluit albumtrilogie af met ‘OKKULT III’
Actueel

Updated 25/10/2022

Actueel

ATROCITY sluit albumtrilogie af met ‘OKKULT III’

De Duitse deathmetalband ATROCITY brengt op 20 januari 2023 het derde en laatste deel uit van de ‘OKKULT’ albumtrilogie. Het tekstuele concept over de donkere kant van de menselijke geschiedenis, obscure verhalen en mysterieuze plekken startte in 2013 met ‘OKKULT’, in 2018 volgde het tweede deel ‘OKKULT II’.

Op het derde en laatste deel kijkt de band onder leiding van zanger Alex Krull, die ook de productie voor zijn rekening nam, diep in de mentale afgronden van seriemoordenaar Józef Cyppek uit Szczecin, Polen, in de jaren 1950 (‘Cypka’). Ook de grote samenzwering van de ‘Schwarze Reichswehr’ na de Eerste Wereldoorlog (‘Born To Kill’), het oproepen van moderne geesten (‘Faces From Beyond’) en de occulte machinaties van het Vaticaan en de orde van de Tempeliers (‘Bleeding For Blasphemy’) komen op het nieuwe album aan bod.

Atrocity 2022 (04) By Stefan Heilemann

Foto: Stefan Heilemann

Gastbijdragen

Robse Dahn (Equilibrium), de Australische toetsenist Misstiq, Elina Siirala (Leaves' Eyes), Zoë Marie Federoff (Catalyst Crime, Cradle Of Filth) en Jonah Weingarten (Catalyst Crime, Pyramaze) leveren zowel orkestrale als vocale gastbijdragen op ‘OKKULT III’. De Poolse acteur, muzikant en schrijver Igor Górewicz zorgt met zijn spoken word performance dan weer voor extra huiveringwekkende momenten op ‘Cypka’. De Canadese Emmy Award-winnende sound designer Katie Halliday (‘SAW’, ‘Stranger Things’, ‘The Strain’, ‘Star Trek: Discovery’, etc.) creëerde de angstaanjagende horror geluidseffecten die de donkere sfeer van de plaat perfect ondersteunen. Stefan Heilemann (Lindemann, Dimmu Borgir, Epica, etc) stond in voor het artwork.

Tracklist

ATROCITY OKKULTIII RGB 3000X3000
  1. Desecration Of God
  2. Fire Ignites
  3. Born To Kill
  4. Bleeding For Blasphemy
  5. Priest Of Plague
  6. Malicious Sukkubus (Feat. Siirala & Federoff)
  7. Lycanthropia
  8. Faces From Beyond
  9. Cypka
  10. Teufelsmarsch (Feat. Dahn & Misstiq)

‘OKKULT III’ verschijnt op 23 januari 2023 via Massacre Records op dubbel cd mediabook met op het tweede schijfje de instrumentale versies van de tien nummers. Op de vinyl-versie (1LP) staan enkel de songs met vocalen.