... / Story's / Actueel / Melancholische metal vaandeldragers van KATATONIA kondigen ‘Sky Void Of Stars’ aan
Actueel

Melancholische metal vaandeldragers van KATATONIA kondigen ‘Sky Void Of Stars’ aan

De melancholische metal vaandeldragers van KATATONIA kondigen ‘Sky Void Of Stars’ aan. Het nieuw album staat gepland voor wereldwijde release op 20 januari 2023 via Napalm Records.

Katatonia - Foto: Mathias Blom

Foto: Mathias Blom

Verdienstelijk is het minste dat je kunt beweren van deze meesters van melancholische metal. KATATONIA zetten hun weg onverstoord verder en presenteren met trots hun angstaanjagend mooie, nieuwe studioalbum ‘Sky Void Of Stars’.

KATATONIA, opgericht in 1991, heeft voortdurend zowel het donkere als het licht omarmd met ongeëvenaarde evoluties, waarin hun eigen specifieke vorm van expressie is gerijpt. Van doom en death metal tot aangrijpende postrock, ze hebben eindeloze facetten van het genre verkend en alleen de allerbeste aspecten verzamelt en behouden. Na te hebben getekend bij Napalm Records is de entiteit rond de oprichters Jonas Renkse en Anders Nyström klaar om haar genialiteit te laten zien en de leegte in de scene opnieuw te vullen met ‘Sky Void Of Stars’.

Met de eerste single ‘Atrium’, sloeg KATATONIA toe met een zeer energieke ambiance, aangevuld met een sombere tinten, epische geluiden en poëtische teksten om in te verdwalen. Een oprechte compositie die aansluit bij een aangrijpende muziekvideo.

Katatonia Sky Void Of Stars cover

KATATONIA over het nieuwe album ‘Sky Void Of Stars’: “Ons 12e album ‘Sky Void Of Stars’, is een dynamische reis door levendige duisternis. Geboren uit verlangen naar wat verloren was en niet gevonden, de periferie van het onbereikbare, maar gecomponeerd en gecondenseerd in menselijke vorm en gepresenteerd als geluiden en woorden die trouw zijn aan de KATATONIA signatuur. Geen sterren hier, alleen hevige regen.”

Katatonia Deluxe Wooden Box Sky Void Of Stars

‘Sky Void Of Stars’ is nu beschikbaar in de volgende configuraties HIER:

Gelimiteerde luxe houten kist (incl. mediaboek + digipack Atmos Mix BluRay + Crow Pendant + Star Chart kunstprint + Pin) – Exclusief Napalm Records

Die Hard Edition 2LP uitklaphoes Ink Spot / FOREST GREEN (incl. Slipmat, Patch, 12 pagina's poster) – Exclusief voor Napalm Records

2LP uitklaphoes DONKERGROEN – Exclusief voor Napalm Records

2LP uitklaphoes MARMER TRANSPARANT/DONKERGROEN – OMerch exclusief

2LP uitklaphoes GEMARMERD HELDER KRISTAL/ZWART – exclusief voor OMerch

2LP uitklaphoes ZWART

1cd mediaboek in beperkte oplage (inclusief bonustrack)

1cd jewelcase

Digitaal album

KATATONIA - 2023 UK & Europe Tour met Sólstafir en SOM

17.02.23 NL - Haarlem / Patronaat

20.02.23 LU - Luxemburg / Rockhal

21.02.23 BE - Antwerp / Muziekcentrum Trix