... / Story's / Actueel / AUSTRIAN DEATH MACHINE keert na tien jaar terug met nieuw album
Actueel

AUSTRIAN DEATH MACHINE keert na tien jaar terug met nieuw album

Na bijna een decennium afwezigheid baande AUSTRIAN DEATH MACHINE zich kortgeleden een weg terug in de scene met de single ‘No Pain No Gain’. Het project van As I Lay Dying-frontman Tim Lambesis werd in 2008 opgericht als parodie/eerbetoon aan de films van Arnold Schwarzenegger. Vandaag kondigt de ‘Oostenrijkse death machine’, samen met de nieuwe single/video ‘Don't Be Lazy’, de release aan van het nieuwe album ‘Quad Brutal’ dat uitkomt op 23 februari 2024 via Napalm Records.

Op ‘Quad Brutal’ staan tien brutale thrash/death/metalcore uithalen, ondersteund door een heleboel gasten op elke track. Naast vocale bijdragen van Dany Lambesis (HELLBØRN) leveren ook de professionele bodybuilders en vocalisten Craig Golias en Rob Bailey, zanger Ricky Hoover (Ov Sulfur, ex-Suffokate), Angel Vivaldi, Clayton King, Brandon Richter (Bleeding Through), Joey Alarcon (Wolves at the Gate, Born Through Fire) en meer. "Ik kan met trots zeggen dat 'Don't Be Lazy' het minst brute nummer op ‘Quad Brutal’ is,” vertelt Tim Lambesis, ‘maar het is nog steeds verpletterend, loopt op tot 280 bpm en bevat een bijdrage van de grootste mens die ooit in een microfoon heeft geschreeuwd. Ahhnold wilde dat ik een anthem zou maken die zelfs de grootste idioten in de sportschool kunnen onthouden.”

ADM2

Grote verantwoordelijkheid

Austrian DM2

AUSTRIAN DEATH MACHINE begon vijftien jaar geleden als eenmansband met debuutalbum ‘Total Brutal’. Na nog twee platen (in 2009 en 2014) stokte de machine, maar met de hulp van enkele goede vrienden aan zijn zijde, voelde Lambesis zich opnieuw geïnspireerd om te werken aan nieuwe muziek voor het project. "De opdracht van The Govournator om de brutaliteit van de actierijke jaren 80, bodybuilding en de dag des oordeels in één album te vatten, is een taak die gepaard gaat met een grote verantwoordelijkheid. Ten eerste moest ik het natuurlijk bruut maken. Daarna moest ik ervoor zorgen dat er refreinen in zaten, zodat mensen de grote wijsheid van Ahhnolds woorden niet vergeten. En omdat dit het vierde album is, moest ik echt aan mijn quadsterkte werken in de sportschool om klaar te zijn om het gewicht van de wereld van de albumhoes te dragen. Het resultaat is een plaat die veel diverser is dan enig ander ADM-album dat ik heb geschreven.”

Tracklist

  1. No Pain No Gain (feat. Craig Golias, Angel Vivaldi)
  2. Veroveren (feat. HELLBØRN, Clayton King)
  3. Hey Bro Can You Spot Me? (feat. Craig Golias, Alarcon)
  4. Judgment Day (feat. Ov Sulfur)
  5. Everybody Pities The Weak (feat. HELLBØRN)
  6. Don't Be Lazy (feat. Craig Golias)
  7. Get Down (feat. Craig Golias)
  8. Destroy The Machines (feat. Dany Lambesis)
  9. MeatGrinder (feat. HELLBØRN)
  10. I Never Quit (feat. Kill ROB Bailey, Craig Golias, Bleeding Through)