... / Story's / Actueel / WRATH OF LOGARIUS introduceert 'formless black metal'
Actueel

WRATH OF LOGARIUS introduceert 'formless black metal'

WRATH OF LOGARIUS komt uit de mistige Californische bossen gekropen met een brutaal, zwartgeblakerd en griezelig melodieus nieuw subgenre dat ze zelf ‘Formless Black Metal’ hebben gedoopt. Het trio brengt op 8 december hun debuut-EP ‘Necrotic Assimilation’ uit via Season of Mist.

Band Picture

WRATH OF LOGARIUS, opgericht in 2021, ontpopt zich als een geduchte kracht in de wereld van de extreme muziek. Dit blackmetaltrio bestaat uit Noctifer, Urath en Vastator, en wordt geruggensteund door drummer Lord Marco (Brain Drill, Vile, Vital Remains, The Faceless en momenteel lid van Six Feet Under). De band werd gecreëerd ‘om een nieuw pad in te slaan naar een uniek genre’. Geïnspireerd door brute blackened death en melodieuze post-black metal, pakken ze op hun debuut-EP ‘Necrotic Assimilation' uit met formless black metal, waarbij de stijlen binnen elk nummer veranderen. "Tijdens het schrijven van ‘Necrotic Assimilation’ hebben we onze sound kunnen ontdekken en cultiveren", zegt Wrath of Logarius. "Wij geloven dat deze EP een perfect weergave is van formless black metal.”

Een nieuwe krachtpatser?

Wat dat ‘nieuwe genre’ dan precies is? Een berg menselijk vlees ... een amalgaam van steeds veranderende ogen, hoektanden en botten, blijkt uit de leadsingle ‘The Burning One’. ‘Zeggen dat ‘Necrotic Assimilation” zwaar is, zou hetzelfde zijn als zeggen dat water nat is’, schrijft de Amerikaanse metalpers. ‘Het is een woest vertoon dat aangeeft dat de band het potentieel heeft om een nieuwe krachtpatser te worden.’ Fans van onder meer Gaerea, 1349, Helfró, Dark Funeral en Marduk zijn gewaarschuwd …

Tracklist

SOM792DIG Wrath Of Logarius Necrotic Assimilation 1500X1500px 300Dpi RGB
  1. At the Nighted Throne
  2. Swarm
  3. The Burning One
  4. I, The Void Dweller
  5. Soul Ascension
  6. Beyond the Last Gate