... / Story's / Actueel / AxamentA brengt vuilste versie ooit van ‘Last Christmas’ uit
Actueel

Updated 02/01/2023

Actueel

AxamentA brengt vuilste versie ooit van ‘Last Christmas’ uit

Na een hiatus van 14 jaar heeft de Belgische symphonic blackened progressive metalband AxamentA besloten om nieuwe muziek op te nemen in de vorm van een EP ‘Spires’ die er begin 2023 zit aan te komen. Voor de kerstdagen besloten ze in de studio te duiken om een uiterst ongewone versie van de kerstklassieker ‘Last Christmas’ (Wham!) in te blikken, getiteld ‘Blast Christmas’.

Ax

AxamentA werd opgericht in 1993 en wist met enkele demo’s en het album ‘Codex Barathri’ de nodige bekendheid te verwerven. Na verschillende wissels in de line-up imponeerde de black/death band in 2006 met ‘ever-arch-i-tech-ture’, door velen een van de beste Belgische albums in het genre genoemd. Ondanks het succes en optredens op de grootste festivals, waaronder Graspop, viel in 2008 het doek over de band.

Halfweg 2022 kwam het bericht dat er een reünie zat aan te komen en de voorbereidingen voor een nieuwe EP van start gingen. ‘SpireS’ is het rechtstreekse vervolg op het album ‘ever-arch-I-tech-ture’ en zal begin 2023 klaar zijn voor release. 

Dat AxamentA terug op scherp staat, blijkt alvast uit hun interpretatie van de Wham-klassieker ‘Last Christmas’, voor de gelegenheid omgedoopt in ‘Blast Christmas’.