... / Story's / Actueel / Belgische symfonische metalband ELUSION komt met nieuw werk
Actueel

Updated 18/11/2022

Actueel

Belgische symfonische metalband ELUSION komt met nieuw werk

Op 13 januari 2023 pakt de Belgische symfonische metalband ELUSION uit met hun tweede album dat de titel 'The Fundamental Paradox’ meekrijgt. De song ‘Science/Fiction’ kun je hieronder beluisteren.

Elusion Promo 3

ELUSION ontstond in 2015 toen Domingo Smets na bijna 15 jaar bij Ancient Rites te hebben gespeeld, de eerste songs had geschreven voor een nieuw project. Op zoek naar de juiste stem die zowel bij de symfonische partijen als de zware gitaren zou passen, bundelde hij de krachten met Evy Verbruggen. Andere muzikanten werden makkelijk gevonden: Frederik Van Mieghem en Kristof De Greef hadden tevoren reeds in verschillende projecten zoals Gracefallen en Persephone’s Blade samengewerkt met Domingo en ook zij waren op zoek naar iets nieuws, iets anders … In 2016 werd de EP ‘Desert Of Enticement’ uitgebracht die een aantal lovende kritieken kreeg.

Verdere evolutie

In 2018 toonde het Spaanse label Art Gates Records interesse om met ELUSION Samen te werken. De opnames voor de eerste full-CD ‘Singularity’ werden gestart. In tussentijd werd ook Stijn Van Peborgh aangetrokken om de band te versterken op gitaar. De eerste CD ‘Singularity’ werd wereldwijd uitgebracht op 28 juni 2019.

De coronapandemie zorgde voor een gedwongen pauze die intensief gebruikt werd om nieuw materiaal te schrijven en op te nemen. Het nieuwe materiaal is een verdere evolutie van het ELUSION-geluid: eigenwijs, melodieus en krachtig. 'The Fundamental Paradox’ wordt in eigen beheer uitgebracht.

Tracklist

Elusion The Fundamental Paradox Cover
  1. …In Love And War
  2. Chiaroscuro
  3. Acrimonious
  4. Adversity
  5. Science/Fiction
  6. From The Woods To The Water
  7. In Balance
  8. Isochronism
  9. Deafening Silence