... / Story's / Actueel / EEUWIG verstrengelt black en doom op debuutsingle ‘Tides’
Actueel

Updated 17/11/2022

Actueel

EEUWIG verstrengelt black en doom op debuutsingle ‘Tides’

Het nieuwe Nederlandse duo EEUWIG verstrengelt op debuutsingle ‘Tides’ doom en black metal met elkaar tot een slepend, maar intens geheel.

First Single Eeuwig

Op de kille klei en zompige zandgrond van Arnhem en tegen de achtergrond van diens voor de Nederrijn gecreëerde uiterwaarden, is EEUWIG ontsproten, een duo, bestaande uit Jeroen van Riet (My Favorite Scar, Into The Arcane) en Ronald Stempyn (Deem Index, Deadbolt), dat op debuutsingle ‘Tides’ doom en black metal met elkaar verstrengelt tot een slepend, maar intens geheel. Het resultaat gaf ons zelfs een beetje het gevoel van Moonspell ten tijde van ‘Wolfheart’. ‘Tides’ is een track over tijd als circulair in plaats van als lineair concept, waarbij alles draait om balans: de balans in jezelf, maar ook met de natuur, je voorouders en kinderen.

Het zal vooral interessant zijn om te zien of Eeuwig op volgend werk diezelfde verstrengeling en balans van stijlen hanteert, of dat de rest van het materiaal dat voornamelijk tijdens de pandemie werd geschreven meer richting het een of het ander neigt. Je kunt de track hieronder beluisteren.

Eeuwig