... / Story's / Actueel / HEIDEVOLK keert terug met nieuw album ‘Wederkeer’ en presenteert muziekvideo voor eerste single
Actueel

HEIDEVOLK keert terug met nieuw album ‘Wederkeer’ en presenteert muziekvideo voor eerste single

Vijf jaar na de release van hun album ‘Vuur Van Verzet’ keert het Nederlandse folk metalcollectief HEIDEVOLK op 24 februari 2023 terug met hun zevende studioalbum en blijft de heidense vlam brandend!

Heidevolk - Foto: Sietse Schoenmakers

Foto: Sietse Schoenmakers

Sinds hun indrukwekkende debuut in 2005 met ‘De Strijdlust Is Geboren’ heeft HEIDEVOLK en plek in de metalscene veroverd met hun eigen specifieke stijl van folk metal. Met dubbele heldere zang, pakkende nummers, traditionele instrumenten en snelle metalriffs, allemaal gevoed door hun folkloristische vuur en heidense trots, levert HEIDEVOLK een compromisloos geluid. Hun nieuwe plaat ‘Wederkeer’, dat verschijnt via Napalm Records, maakt daarop geen uitzondering en bewijst waarom het Arnhemse zestal een van de beste bands in hun genre is.

Vandaag heeft de band een videoclip gedeeld voor de eerste albumsingle ‘Klauwen Vooruit’ die meteen van start gaat met de rauwe pagan metal power waar HEIDEVOLK zo geliefd om is en waarbij folkloristische geluidslandschappen, snelle riffs en ultragrote koren samensmelten.

Heidevolk Wederkeer cover

‘Klauwen Vooruit’ brengt het verhaal over het buitengewone pact tussen Wolf en Raven. Een band tussen roofdier en aaseter waarbij raven wolven waarschuwen voor nabijgelegen prooien. De wolven reageren op de roep van de raaf, doden de prooi, eten hun deel op en laten het karkas achter voor de raven om van te smullen.

‘Wederkeer' nodigt de luisteraar uit om een ​​stap terug te zetten en afstand te nemen van het onophoudelijke spervuur ​​van media en stimuli. Het is tijd om naar ons binnenste te kijken en erachter te komen wie we zijn, wat ons drijft, wat onze waarden zijn en wat we hebben geleerd van het leven tot nu toe.

Het album bestellen kan HIER.