... / Story's / Actueel / HEIDEVOLK brengt video uit voor akoestische titeltrack van nieuw album ‘Wederkeer’
Actueel

Updated 18/01/2023

Actueel

HEIDEVOLK brengt video uit voor akoestische titeltrack van nieuw album ‘Wederkeer’

Op 24 februari 2023 brengt de Nederlandse pagan folk metalband HEIDEVOLK hun zevende studioalbum ‘Wederkeer’ uit via Napalm Records. Na de eerder uitgebrachte singles ‘Klauwen Vooruit’ en ‘Drink met de Goden (Walhalla)’ heeft de band vandaag een gloednieuwe videoclip voor het akoestische titelnummer van het album in première gebracht.

“Het titelnummer “Wederkeer” is een krachtig akoestisch anthem over innerlijke kracht, trots en overtuigingen”, aldus HEIDEVOLK. “In de video zijn we getuige van een jonge vrouw die door het koude donkere bos dwaalt. Ze is verdwaald, maar iets in haar voedt haar zoektocht en zegt haar door te zetten. Plots trekt een verleidelijke hymne haar naar de glinsterende fakkels van een vuur tussen de bomen en schaduwen waar mannen een puur en compromisloos volkslied zingen. Wanneer ze uiteindelijk de lichtcirkel betreedt, is het tafereel waarvan ze dacht getuige te zijn geweest verdwenen, alsof het er nooit is geweest ...”

Heidevolk 1

Foto: Sietse Schoenmakers

Interpretaties van de runen

In een wereld van mythen, natuur en legendes van de Veluwe, is het aankomende conceptalbum van de band – gebaseerd op de interpretaties van de runen – een krachtige odyssee van het ‘Zelf’, diep geworteld in metal en folklore. ‘Wederkeer’ nodigt de luisteraar uit om een stap terug te zetten van het onophoudelijke spervuur van media en prikkels en naar binnen te kijken om erachter te komen wie we zijn, wat ons drijft, wat onze waarden zijn en wat we tot nu toe van het leven hebben geleerd.

Met dubbele cleane zang, pakkende liedjes, traditionele instrumenten en snelle metalriffs, allemaal gevoed door hun folkloristische vuur en heidense trots, levert HEIDEVOLK een compromisloos geluid en muzikaal avontuur.

Het album is opgenomen bij Sandlane Recording Facilities, gemixt door Joost van den Broek en gemasterd door Darius van Helfteren.

Tracklist

Heidevolk 2
 1. Hagalaz
 2. Drink met de Goden (Walhalla)
 3. Klauwen Vooruit
 4. Schildenmuur
 5. De Strijd Duurt Voort
 6. Oeros
 7. Wederkeer
 8. IJzige Nacht
 9. Raidho
 10. Ver Verlangen
 11. Holda
 12. Zomervuur
 13. Drinking with the Gods (Valhalla) *
 14. The Hunter's Claw *

* Enkel op fysieke versies