... / Story's / Actueel / BENIGHTED ontketent bruut anthem van psychedelische horror (feat. Oli Peters van ARCHSPIRE)
Actueel

BENIGHTED ontketent bruut anthem van psychedelische horror (feat. Oli Peters van ARCHSPIRE)

BENIGHTED heeft de single ‘Nothing Left To Fear’ van hun nieuwe album ‘Ekbom’, uit op 12 april 2024 via on Season of Mist, uitgebracht. De Franse brutal death metal/grindcore-band vermorzelt eens te meer de grens tussen geestelijke gezondheid en waanzin met een ongeëvenaarde brutaliteit.

De single dient als een duidelijke aankondiging van wat hen te wachten staat - een expeditie naar de donkerste gangen van de menselijke geest, geïnspireerd door de ijzingwekkende verhalen van mensen die lijden aan parasitose. De band deed voor de single beroep op de vocale bekwaamheid van Oli Peters van death metal act Archspire. Peters voegt een nieuwe dimensie van vocale terreur toe, die naadloos samengaat met de schrijnende schreeuwen van Julien Truchan en de ingewikkelde instrumentals van de band.

Benighted 1

BENIGHTED  - Foto © Anthony Dubois

Parasietenwaan(zin)

In april 2024 volgt dan ‘Ekbom’, een album dat inspiratie put uit het nachtmerrieachtige 'Ekbom-syndroom', een zeldzame neurologische aandoening, ook bekend als parasietenwaan. Het gevoel dat er een smerig mengsel van parasieten, wormen en insecten onder je huid kruipt, is een treffende beschrijving van wat BENIGHTED te bieden heeft op deze nieuwste release. De auditieve aanval weerspiegelt de afstotende sensaties van het syndroom en ontketent een viscerale en verontrustende reis naar de afgrond van de menselijke geest.

Tracklist

Benighted
 1. Prodrome
 2. Scars
 3. Morgue
 4. Le Vice des Entrailles
 5. Nothing Left to Fear
 6. Ekbom
 7. Metastasis
 8. A Reason for Treason
 9. Fame of the Grotesque
 10. Scapegoat
 11. Flesh against Flesh
 12. Mother Earth, Mother Whore