... / Story's / Actueel / BILLY HOWERDEL (A Perfect Circle) brengt als tweede single ‘Free And Weightless’ uit
Actueel

BILLY HOWERDEL (A Perfect Circle) brengt als tweede single ‘Free And Weightless’ uit

“Als je een grote fan bent van A Perfect Circle, zul je het zonder twijfel geweldig vinden. Er zitten tinten van A Perfect Circle in, maar ook veel van zijn vroege invloeden komen echt door zoals The Cure, Depeche Mode, Echo & the Bunnymen. Erg solide!” aldus Daniel P. Carter (BBC Radio 1)

Billy Howerdel 2022

BILLY HOWERDEL, de mede-oprichter/multi-instrumentalist van A Perfect Circle die onlangs de komst van zijn solo debuutalbum ‘What Normal Was’ (Alchemy Recordings/Rise Records/BMG) op 10 juni aankondigde, heeft een tweede single uitgebracht van deze aanstaande collectie. De keuze viel op het nummer ’Free And Weightless’.

"'Free And Weightless' stond een jaar op zichzelf als een instrumentale demo voordat ik de code op de zang kraakte", legt BILLY HOWERDEL uit. "Het was opgebouwd als een rollende collage van loops, wat ik normaal niet zou doen. Thematisch is alles op deze plaat gericht op persoonlijke relaties. De nummers zijn een combinatie van een paar gesprekken die plaatsvinden in een gesplitst scherm. Geen enkel verhaal is ooit volledig uniek. Het is als een lappendeken".

Billy Howerdel What Normal Was

Het zelf geproduceerde album met tien nummers is een van de meest langverwachte rockplaten in 2022, en Revolver neemt de collectie op in hun jaarlijkse verwachte albumoverzicht. In de dagen na de release van ‘Poison Flowers’, beschreef Guitar World de vroege preview als "een lijn tussen Pink Floyd en Nine Inch Nails betreden", terwijl Loudwire zei dat Howerdel "een angstaanjagend beeld schildert met een donker palet" en Consequence zei "trip hop en elektronische invloeden zijn hoorbaar ... onder etherische gitaarpassages”.
‘What Normal Was’ is HIER te beluisteren/te bestellen.

Het album komt uit op 10 juni 2022.