... / Story's / Actueel / Nieuw werk van SOILWORK komt eraan
Actueel

Updated 13/05/2022

Actueel

Nieuw werk van SOILWORK komt eraan

De Zweedse melodieuze death metal-veteranen SOILWORK zijn klaar met de opnames van hun twaalfde album ‘Övergivenheten’, hun eerste studioplaat in drie jaar. Het album verschijnt op 19 augustus 2022 via Nuclear Blast Records. De eerste single (en titeltrack) is nu uit.

Muzikaal en tekstueel brengt de band naar eigen zeggen ‘hun meest complexe album’ tot nu toe uit. En dat niet alleen vanwege de enorme inspanning en tijd die ze erin hebben gestoken, maar ook omdat de resultaten de jarenlange ontwikkeling en ervaring als band weerspiegelen.

Het titelnummer 'Övergivenheten' is tevens de eerste single. "De titeltrack van dit album is misschien wel het hoogtepunt van de muzikale reis van deze band", vertelt Björn Strid. "Het vat mooi samen waar we ooit zijn geweest en is de synthese van de soms riskante muzikale onderneming die deze band zo'n 20 jaar geleden begon. Voor mij is dit nummer zo dicht bij het hart als het maar kan."

Soil

SOILWORK werd eind 1995 opgericht. In 1998 verscheen hun debuutalbum ‘Steelbath Suicide’ dat meteen goed werd ontvangen. Tussen hun debuutalbum en album nummer vijf zaten slechts vijf jaar, wat betekent dat de band in 2005 al veel materiaal uit had en sinds de overstap naar Nuclear Blast in 2001 de definitieve doorbraak had bereikt. Na een albumpauze van drie jaar, mede veroorzaakt door de pandemie en moeilijke werkomstandigheden, staat SOILWORK nu in de startblokken met hun twaalfde album ‘Övergivenheten’. Daarnaast maakte de band bekend dat Rasmus Ehrborn begin dit jaar officieel is toegetreden als nieuwe bassist, waarmee de line-up weer compleet en klaar is om de podia over de hele wereld te veroveren.

Övergivenheten verschijnt op 19 augustus als CD Jewelcase, CD Digipack (+ boekje van 24 pagina's) en als 2LP Vinyl Gatefold (+ 20 pagina's tellend boekje) in diverse kleuren. Vooraf uw exemplaar bestellen kan HIER