... / Story's / Concerten / SOILWORK en KATAKLYSM trekken samen door Europa
Concerten

Updated 07/11/2022

Concerten

SOILWORK en KATAKLYSM trekken samen door Europa

De Zweedse metallegende SOILWORK en de Canadese death metalband KATAKLYSM hebben de handen in elkaar geslagen en plannen een drie maanden lange co-headline tour door Europa in het voorjaar van 2023. De tour begint in België en trekt door 25 landen in Europa om te eindigen in Nederland.

Beide bands snijden de taart aan op 3 februari 2023 in De Dreef in Vorselaar (BE). Pas drie maanden later ligt het eindpunt op 30 april in P60 in Amstelveen (NL). WILDERUN uit Massachusetts, VS werd gevraagd als ‘special guest’ op deze massieve run, een tweede support act zal later worden aangekondigd.

Kataklysm Bandheader 2020

“We zijn verheugd om aan te kondigen dat we eindelijk terugkeren naar Europa”, geeft frontman Maurizio Iacono (KATAKLYSM) aan. “We kijken ernaar uit om ons nieuwste album ‘Unconquered’ eindelijk voor te kunnen stellen. Vanwege de pandemie hebben we daar nog niet de kans voor gehad.  hadden. We steken boordevol zijn energie en zijn vastberaden om de Kataklysm-impact opnieuw naar Europa te brengen. Het belooft een ongelooflijke nacht van metal anthems te worden!"

Soilwork.Bandheader 2022 1

“En wij kijken er evenzeer naar uit om ‘Övergivenheten’ in februari en april 2023 op de Europese podia te brengen”, voegt SOILWORK daaraan toe. “We touren momenteel met het nieuwe album in Australië en de respons is gewoon niet van deze wereld. ‘Övergivenheten’ betekent zoveel voor ons als band, dus we kunnen niet wachten om de plaat ook naar onze Europese fans te brengen.”

Soilwork Kataklysm Tour