... / Story's / Actueel / RIP DAVID ANDERSSON (Soilwork, The Night Flight Orchestra)
Actueel

Updated 15/09/2022

Actueel

RIP DAVID ANDERSSON (Soilwork, The Night Flight Orchestra)

De Zweedse metalband SOILWORK heeft het overlijden van David Andersson bekendgemaakt. De gitarist, die samen met SOILWORK-zanger Björn Strid ook deel uitmaakte van THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA, werd amper 47 jaar oud.

TNFO

David Andersson was een maand geleden nog te zien op Alcatraz festival, vandaag is hij niet meer. SOILWORK maakte gisteren (woensdag 14 september) zijn heengaan via sociale media bekend: "We zijn diep bedroefd nu we het vreselijke nieuws moeten brengen van het overlijden van David Andersson. Hij was uniek in zijn soort en een briljante man op zoveel manieren. Hij was meer dan 10 jaar onze gitarist en had een grote impact op SOILWORK's muzikale reis. Helaas hebben alcohol en psychische aandoeningen je van ons weggenomen. We zullen hem heel erg missen en zullen de muzikale erfenis waar hij deel van uitmaakte, blijven uitdragen. Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn familie. Voor altijd dankbaar voor de tijd die we met jou hebben doorgebracht.”

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA stelt in een aparte verklaring: "Welterusten lieve dokter. We hopen allemaal dat je eindelijk rust hebt gevonden. We zullen je heel erg missen. Je was uniek in jouw soort en een briljante muzikant. Helaas namen alcohol en geestesziekten je weg van ons. Het doet zoveel pijn. Ons diepste medeleven gaat uit naar de familie van David Andersson op deze moeilijke dag. Zijn muziek zal voor altijd voortleven. Bedankt voor alle onvergetelijke tijden samen.”

Andersson maakte deel uit van THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA sinds de oprichting in 2007. In 2012 kwam hij ook officieel in dienst bij SOILWORK als vervanger van Peter Wichers. Voordat hij vast lid werd van SOILWORK, tourde hij sinds 2006 af en toe met de band.