... / Story's / Actueel / IN FLAMES geeft voorproefje van nieuw album ‘Foregone’
Actueel

IN FLAMES geeft voorproefje van nieuw album ‘Foregone’

IN FLAMES heeft bekendgemaakt dat hun veertiende studioalbum ‘Foregone’ zal verschijnen op 10 februari 2023. De aankondiging gaat gepaard met voorproefje in de vorm van een visualizer voor ‘Foregone Pt. 1.’

Inflames2022f

"Toen we aan de ‘Foregone’-sessies begonnen, wilden we een plaat maken die zwaar door gitaar werd aangedreven en die een sterke basis had tussen bas en drums”, vertelt frontman Anders Fridén. “We onze songwriting no op dezelfde manier benaderd zoals we altijd hebben gedaan, met een evenwicht tussen melodie en agressie. Dat is het DNA van onze muziek. Op vlak van teksten was er geen gebrek aan inspiratie om uit te putten, vooral dan het concept van de huidige tijd. De mensheid als geheel werd gedwongen om het rustiger aan te doen en even op adem te komen. In die pauze brachten velen van ons tijd door met evalueren en het herbekijken van prioriteiten. Tijd is een constante, maar wat doen we ermee en hoe we het waarnemen varieert. Vooral nu als we kijken naar waar de wereld sneller dan ooit heen lijkt te gaan.”

AI-technologie

IF FORGONECOVER DIGITAL 4000X4000 (1)

“Het is gek dat we hier nog steeds zijn na alles wat er gebeurd is en we ons veertiende album hebben gemaakt”, gaat Fridén verder. ‘Ik heb het gevoel dat we met ‘Forgone’ een geweldige balans hebben gevonden tussen het verleden, het heden en de toekomst. De plaat luidt een nieuw tijdperk in van In Flames.”

De visualizer voor ‘Foregone Pt. 1.’ is gemaakt door de Oekraïense grafisch ontwerper Oleg Rooz die gebruikmaakte van de baanbrekende AI-technologie om de beelden te creëren. Als een van de eerste bands die op AI vertrouwt voor een muziekvideo, blijft In Flames acteren op het scherp van de snede. "Ik dacht dat alles wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt, een herinnering zou zijn dat het leven kostbaar is, en dat de tijd niet aan onze kant staat", besluit Fridén. "Helaas heb ik het gevoel dat we wakker zijn geworden in een wereld die vijandiger en somberder is dan ooit tevoren. De klok tikt en het aftellen is begonnen ..."

IN FLAMES Europese Tour 2022

(met AT THE GATES, IMMINENCE en ORBIT CULTURE)

06/12/22 – 013, Tilburg (NL)

07/12/22 – AB, Brussel (BE)

'Foregone' verschijnt op 10 februari 2023 via Nuclear Blast. Vooraf bestellen kan HIER