... / Story's / Actueel / Nieuwe video en meer details over nieuw album FIVE FINGER DEATH PUNCH
Actueel

Updated 13/05/2022

Actueel

Nieuwe video en meer details over nieuw album FIVE FINGER DEATH PUNCH

Na de het delen van de single ‘AfterLife’ heeft FIVE FINGER DEATH PUNCH nu ook de releasedatum vrijgegeven van het gelijknamige nieuwe album. ‘AfterLife’ verschijnt op 19 augustus 2022 en is nu beschikbaar voor pre-order. De band heeft vandaag ook het nieuwe nummer ‘IOU’ met een officiële lyric video uitgebracht.

"Het was zonder twijfel mijn favoriete plaat om te maken", trapt 5FDP-gitarist Zoltan Bathory een open deur in. "Het is ons negende album, we hebben op dit moment een legioen trouwe fans en ons kenmerkende geluid is meer dan gevestigd. Het is een eigen eiland geworden, onze ground zero waar we werken en waar we altijd naar terug zullen keren. Toen we aan deze plaat begonnen, was er de opwinding van nieuwe muzikale avonturen. We wisten dat we zo ver konden zeilen als we wilden, er was een vrijheid van echt 'alles mag'. Dit resulteerde in een album dat veel diverser is dan onze vorige platen, terwijl het toch meer als een eenheid aanvoelt, omdat er een raamwerk is van overkoepelende verhalen in Ivans teksten en muzikale motieven die de nummers met elkaar verbinden. Het was niet de bedoeling dat het een conceptalbum zou worden, maar we waren zo hypergefocust op het schetsen van een compleet beeld, dat het op de een of andere manier wel zo aanvoelt... We zijn er erg trots op en wachten net zo ongeduldig op de releasedag als de fans.”

5FDP 1

Foto: Travis Shinn

Metaverse-project

De officiële lyric video van de nieuwe single ‘IOU’ biedt een allereerste voorproefje van het Metaverse-project waar de band aan heeft gewerkt. De interactieve virtuele wereld wordt een game-achtige fanclub-ervaring, ontwikkeld op de bijna fotorealistische Unreal Engine. In de nabije toekomst wordt dit een uitbreiding van de bestaande Fan Club-app van de band.

‘AfterLife’ - tracklist

5FDP 2
 1. Welcome To The Circus
 2. AfterLife
 3. Times Like These
 4. Roll Dem Bones
 5. Pick Up Behind You
 6. Judgment Day
 7. IOU
 8. Thanks For Asking
 9. Blood And Tar
 10. All I Know
 11. Gold Gutter
 12. The End

‘AFTERLIFE’ zal beschikbaar zijn in digitaal formaat, op cd en in diverse vinyl uitgaven. Het album vooraf bestellen kan HIER

De band heeft zelf meegewerkt aan de merchandise en verschillende verzamelobjecten ontworpen die, net als het album, ook beschikbaar zijn voor pre-order in de officiële band- en label-stores (US 5FDP Store, Euro 5FDP Store, US Label Store, International Label Store).

Filmdebuut

Image From Ios 22 E1572464637501

Enkele heren van 5FDP maken ook hun filmacteerdebuut in de aankomende horror-thrillerfilm ‘The Retaliators’, een productie van Better Noise Films.

Ivan Moody, Zoltan Bathory en Chris Kael verschijnen zowel op het scherm als op de originele soundtrack van de film die verder enkele van de grootste namen in de rock telt zoals Tommy Lee (Mötley Crüe), Jacoby Shaddix (Papa Roach), Spencer Charnas (Ice Nine Kills), Van Ashes to New, The HU, All Good Things en meer.

5FDP live

18/06/2022 – Graspop Metal Meeting, Dessel (BE)

20/06/2022 – Rotterdam Ahoy, Rotterdam (NL)