... / Story's / Actueel / Rockartiesten wreken zich in horrorfilm The Retaliators
Actueel

Rockartiesten wreken zich in horrorfilm The Retaliators

Rock en horror: al decennialang zijn die twee naadloos met elkaar verbonden. De film The Retaliators - die vanaf deze maand in de bioscoop draait - doet daar nog een schepje bovenop. Wij mochten ‘m alvast zien.

8

Aspiraties

Menig muzikant krijgt vroeg of laat filmaspiraties en in The Retaliators - geproduceerd door Better Noise Films - zien we een heel leger aan artiesten van Better Noise Records - de muziektak van Better Noise - al snuffelen aan het acteervak: de mannen van Five Finger Death Punch vertolken bijvoorbeeld een rol die hen op het lijf is geschreven. Datzelfde geldt voor Tommy Lee, die (zij het nog geen minuut) te zien is als dj in een striptent. De casting had slechter gekund… Ook Spencer Charnas van Ice Nine Kills en Jacoby Shaddix maken hun opwachting in de film. Vooral laatstgenoemde blijkt een natuurtalent te zijn wanneer het op acteren aankomt: hij houdt zich prima staande naast een gelauwerde acteur als Joseph Gatt, die in onder meer Thor en Game Of Thrones te zien was. Maar ook Charnas is natuurlijk wel gewend om in een rol te kruipen.

7

Voorspelbaarheid

Wat doe je als je een minuut oog in oog mag staan met de moordenaar van je dochter? The Retaliators is een bij vlagen bloederige horrorfilm, waarin een respectabele predikant een donkere en verwrongen onderwereld ontdekt, terwijl hij op zoek is naar antwoorden over de brute moord op zijn dochter. De film begint zoals bijna elke klassieke horrorfilm: laat twee meiden in een donkere straat met hun bus een lekke band krijgen en je weet op voorhand al dat de kans op overleven bijzonder klein is. Dat is meteen de grootste kritiek op The Retaliators: voorspelbaarheid. Daarnaast is de grime niet altijd even geslaagd (al is het bewust soms over-the-top) en is bij een handvol scenes de logica ver te zoeken. Toch kent de film - die met nog geen 100 minuten een prima speelduur heeft voor een rolprent met dit soort diepgang - een aardige twist. Het biedt prima vermaak, al is het geen film die je gezien móet hebben. Voor liefhebbers van eerdergenoemde artiesten is het natuurlijk wel leuk om te ervaren hoe zij het er als acteur vanaf brengen.

9

Bovendien is de soundtrack van de film dik in orde. Die bevat logischerwijze werk van de genoemde bands, evenals een breder scala aan artiesten uit de Better Noise-stal. Met tracks van Papa Roach, Five Finger Death Punch, The Hu, Nothing More, Tommy Lee, Hyro The Hero en Bad Wolves is het een leuke en redelijk veelzijdige verzameling geworden, waarbij de nummers worden afgewisseld met citaten uit de film.

4

Vanaf 14 september in de bioscoop

The Retaliators is vanaf 14 september te zien in de bioscoop. De soundtrack tref je ongeveer gelijktijdig aan op de bekende streaming services. Merry fucking Christmas.

1