... / Story's / Actueel / MY CHEMICAL ROMANCE maakt comeback met eerste nieuw nummer in bijna tien jaar
Actueel

Updated 13/05/2022

Actueel

MY CHEMICAL ROMANCE maakt comeback met eerste nieuw nummer in bijna tien jaar

Pop-punk/rock-iconen MY CHEMICAL ROMANCE bereiden zich voor op de aftrap van hun langverwachte reünietour. Om dat te vieren hebben ze het nummer ‘The Foundations Of Decay’ uitgebracht. Het zes minuten duren epos is de eerste nieuwe muziek sinds 2014.

Het laatste stuk (nieuwe) muziek dat we van de band hoorden, was ‘Fake Your Death’, een nummer dat op hun greatest hits-album ‘May Death Never Stop You’ (2014) stond. Eén jaar eerder had de band aangekondigd de handdoek in de ring te gooien. Eind 2019 maakten ze bekend opnieuw te gaan touren, maar nieuw werk werd niet in het vooruitzicht gesteld. Tot vandaag dus. ‘The Foundations Of Decay’ heeft alle kenmerken van een MCR-nummer, met de gepassioneerde zang van Gerard Way bovenop de instrumentatie die zich de hele duur van het nummer als eb en vloed aandient. Het nieuwe nummer is een co-productie van Gerard, gitarist Ray Toro en Doug McKean, die de engineer was voor ‘The Black Parade’, het derde album van de band. ‘The Foundations Of Decay’ is meteen een stevig statement. De band klinkt even woest als altijd en toont aan waarom ze destijds een een hele generatie nieuwe muziekfans mee hebben gevormd.

MY CHEMICAL ROMANCE start binnenkort met een Europese tournee. Op donderdag 2 juni 2022 zijn ze te gast in Ahoy, Rotterdam.

Tickets vind je HIER.