... / Story's / Actueel / THE HU brengt nieuwe single en video uit en kondigt tweede album aan
Actueel

Updated 13/05/2022

Actueel

THE HU brengt nieuwe single en video uit en kondigt tweede album aan

De Mongoolse ‘Hunnu Rock-band’ THE HU is klaar met de opnames van de opvolger van ‘The Gereg’, hun debuutalbum dat wereldwijd de charts wist te veroveren. Het album verschijnt later deze zomer en wordt voorafgegaan door de single ‘This Is Mongol’ die vandaag werd vrijgegeven.

280370328 539391994225354 3426073227230709051 N

‘The Gereg’ gaf ons een inkijk in de Mongoolse cultuur met haar kernwaarden zoals respect voor de natuur en de spirituele verbinding met de aarde. De nieuwe single ‘This Is Mongol’ gaat op hetzelfde pad verder zoals te zien is in de videoclip die door filmregisseur John Connor Hammond in goede banen werd geleid. ‘This Is Mongol’ bezingt de deugden van het Mongoolse volk en draagt de wens van vrede en voorspoed voor iedereen in zich. “De video werd opgenomen in de Mojavewoestijn in Nevada (VS)” vertelt keelzanger, tsuur- en mondharp-speler Jaya. "De omgeving daar doet sterk denken aan de Gobiwoestijn in Mongolië. De opnames vonden plaats tijdens onze tournee en gaven ons een kleine pauze om herinneringen op te halen aan thuis. Het nummer paste perfect bij de omgeving waarin we de video maakten.”

Ook producer Dashka was bij de opnames aanwezig om het hele proces te overzien. “In deze onzekere tijden hoop ik dat we met dit nummer positiviteit kunnen brengen en de mensen kracht geven om te vechten voor betere dagen", voegt Dasha daar zelf aan toe.

Traditionele waarden

De afgelopen maanden heeft THE HU nieuw materiaal opgenomen in thuisland Mongolië. "Ons tweede album is opgenomen tijdens de COVID-lockdown”, vertelt morin khuur-speler en lead vocalist Gala over het opnameproces. “We hebben die tijd gebruikt om onze beste inspanning te leveren en enorme hoeveelheden energie verbuikt om ons op ons werk te concentreren. We hopen onze fans opnieuw te kunnen verrassen met unieke nummers die elk hun eigen kenmerken hebben."

Volgens Temka schreef Dashka een reeks teksten die de traditionele waarden, deugden en wijsheid van hun voorouders belichamen. “Het gaat over respect voor ouderlijke liefde, het belang van duurzaamheid en cultureel erfgoed”, besluit de tovshuur-speler en achtergrondzanger.