... / Story's / Concerten / THE HU + King Nun in AB, Brussel
Concerten

Updated 23/11/2022

Concerten

THE HU + King Nun in AB, Brussel

21 november 2022 – AB, Brussel

In 2019 was het Mongoolse THE HU the talk of the town tijdens de GMM. De band, die traditionele Mongoolse muziek op een modern manier brengt met voldoende metal-attitude, sloeg aan bij de fans van het harde genre. Ondertussen is men bezig aan een globale veroveringstocht waar hun voorvader Genghis Khan alleen maar trots op kan zijn. Dankzij hun doorzettingsvermogen, het geloof in eigen kunnen en een giga promotiebudget hebben ze Jan en Alleman kunnen overtuigen. Bewijs daarvan is het bordje ‘uitverkocht’ dat vandaag aan de kassa van de AB hing.

Tekst en foto's: Theo De Rycke

King Nun И Theo De Rycke 1 (1)

Opwarmen was voor KING NUN (7), een stel jonge Britten die zich volledig gaven, maar nooit de aandacht van het publiek wisten te trekken. Hun indierock kwam live vooral een pak steviger over dan op cd, maar ons omverblazen deed men niet. Allemaal heel normaal want de aanwezigen waren hier voor The Hu en niets anders dan The Hu.

The Hu И Theo De Rycke 8

In een relatief korte, en vooral moeilijke, periode hebben deze heren iets ongelooflijks gerealiseerd. Je verkoopt immers niet voor niets de AB uit. THE HU (8), kwam, zag en zoals het krijgers betaamt, overwon. Meezingers hebben ze natuurlijk niet omdat men vasthoudt aan de eigen taal. Het belet de vele fans niet om deftig uit de bol te gaan. Tussen de songs door blijft men onophoudelijk Hu, Hu, Hu scanderen. Zichtbaar tot groot jolijt van de bandleden zelf. Die genieten. Tegelijk blijft men op en top professioneel. Bij bepaalde momenten denken we: steek in deze show een hoop pyro en je krijgt een Mongoolse versie van Rammstein. Zo strak is alles geregisseerd.

The Hu 5 (1)

Hierdoor komen we bij het punt dat The Hu eigenlijk helemaal geen metal brengt. Hooguit stevige folk met rockinvloeden. Laat je dat echter niet tegenhouden. Wij zijn ervan overtuigd dat deze bende met gemak de festivalweides van Alcatraz of de GMM in vuur en vlam kan zetten. Getuige daarvan de aanhoudende roep voor een bisnummer. Dat kwam er in de vorm van Metallica’s ‘Sad But True’, in het Mongools, waardoor de metalheads alsnog kregen waar ze voor kwamen. Een lekkere brok metal, die er eigenlijk toch geen is. Als je daar mee wegkomt, dan krijg je van ons een dikke duim.

King Nun King Nun 2 The Hu 1 The Hu 2 The Hu 3 The Hu ging voluit in AB The Hu maakte indruk