... / Story's / Concerten / BLACK MIRRORS & The RG’S
Concerten

Updated 20/11/2022

Concerten

BLACK MIRRORS & The RG’S

18 november 2022 - Botanique Brussel

Na het debuutalbum uit 2018 maakte het Brusselse BLACK MIRRORS de podia onveilig in binnen- en buitenland. Hun gloednieuw werkstuk ‘Tomorrow Will Be Without Us’ werd nu aan de fans in de Orangerie van zaal Botanique voorgesteld. Als aperitief mochten de jonge gasten van het Kortrijkse THE RG’S opdraven.

Tekst en foto’s: Claude Bosschem

The RG's A

The RG’s (7) oogstten met hun dynamisch optreden vol noise rock met stevige gitaarriffs en dito solo’s wel bijval van het publiek, maar ik miste toch echte songs ondanks hun sociale bewogenheid.

Black Mirrors 04 (1)

De volgepakte zaal kwam uiteraard voor Black Mirrors (9) met de charismatische zangeres Marcella di Troia en vier talentvolle muzikanten onder leiding van gitarist Pierre Lateur. Naar eigen zeggen komt hun inspiratie van groepen als Nirvana en Queens of the Stone Age, maar eigenlijk hoor je gedurende het ganse concert een veelheid aan invloeden. Starten deden ze met ‘Anthropocene’ en ‘Lost In Desert’ uit het nieuwe album en onmiddellijk was het duidelijk dat het een topconcert zou worden. De beklijvende en veelzijdige stem van Marcella en de opzwepende gitaren zetten de zaal in lichterlaaie. Soms werd het wat meer bluesy en nostalgisch met Janis Joplin in gedachten. Maar evenzeer kantelde het naar hardrock en een vleugje metal met een energieke drummer als drijvende kracht.

Black Mirrors 02

De zangeres benutte het ganse podium en leek tijdens het dansen in haar zelfgemaakte outfit onvermoeibaar. Heel uitzonderlijk speelde ze even gitaar. Het instrumentale deel bij het einde van de reguliere set klonk fenomenaal. Emotioneel werd het ook bij ‘Ode To My Unborn Child’, waarin Marcella haar beslissing verdedigt om geen kinderen op een wereld in de zesde massa-extinctie te zetten. Dit optreden was overigens een thuismatch voor de groep. Familie, vrienden en fans uit het buitenland in het bijzonder werden op de gepaste manier onthaald. Na de laatste klanken kwam een oorverdovend applaus voor een concert, dat bij velen nog lang zal nazinderen, inclusief mezelf.

The RG's 1 The RG's 2 The RG's 3 Black Mirrors 1 Black Mirrors 2 Black Mirrors 3 Black Mirrors 4