... / Story's / Festivals / MASTERFEST maakt comeback met programma vol lokaal en internationaal talent
Festivals

MASTERFEST maakt comeback met programma vol lokaal en internationaal talent

Het Westlandse muziekfestival MASTERFEST is terug en zal met zijn langverwachte tweede editie Nederland uit zijn voegen laten barsten. Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli pakt de organisatie uit met een tweedaags programma vol namen uit alle hoeken van de rock- en metalwereld.

MF Front

MASTERFEST 2019 - Foto: J. van Wijhe

Een muzikant straalt het felst met het publiek aan de voeten, de voeten op de planken en omringd door ander talent. Met dat idee werd MASTERFEST geboren: een genre-overstijgend muziekfestival waar opkomende bands, gevestigde artiesten en beginnende muzikanten zij aan zij op het podium staan. Na een succesvolle eerste editie hoopten organisatoren Paul en Stefanie de Zeeuw in 2020 nog groter uit te pakken. Corona gooide weliswaar roet in het eten, maar toch was dit absoluut geen reden om de handdoek in de ring te gooien. In 2023 komt Masterfest terug en wel dubbel zo hard: met een programma vol internationale én lokale namen om de haren bij los te gooien.

Op het programma van de komende editie pronken enkele artiesten die in 2020 reeds hun opwachting zouden maken, maar zijn er ook verrassende nieuwe artiesten aan de line-up toegevoegd.

VRIJDAG 30 JUNI

De eerste dag van MASTERFEST staat geheel in het teken staan van het hardere werk, waarbij de crème de la crème van de metalwereld de revue zal passeren.

Changing Tides Masterfest 2023

Zo mocht CHANGING TIDES absoluut niet ontbreken op het programma. Hun experimentele werk vol scherp gitaarwerk en hun zware, dreigende sound komt het allerbeste tot zijn recht in beukende liveshow. Kortom: een act die je als metalfan gezien moet hebben.

Hippotraktor Masterfest 2023 Credit Sam Coussens

Ook HIPPOTRAKTOR (foto: Sam Coussens) is een verrassende naam op het festival. De Belgische band combineert het beste van prog, groove, sludge, djent en post-metal in een ongelooflijke rollercoaster ride voor fans van stijgende hooks, technische riffs en wereldschokkende storingen. Dat de mannen voor hun debuutplaat al een deal wisten te strikken met het prestigieuze Pelagic Records zegt misschien al genoeg.

For I Am King Masterfest 2023

FOR I AM KING zal de vrijdag van Masterfest op spectaculaire wijze afsluiten. Deze band heeft zichzelf al naar de ‘eredivisie’ van modern metal gespeeld. Met hun mix van persoonlijke en diepe teksten, intense liveshows en een complexe instrumentals weten de Amsterdammers keer op keer een meeslepende wervelwind van een show neer te zetten.

ZATERDAG 1 JULI

Black Mirrors 2 Masterfest 2023 Credit Tim Tromckoe

Op zaterdag komt het Belgische BLACK MIRRORS (foto: Tim Tronckoe) een topoptreden verzorgen met een flinke dosis girl power. De Belgen pakken het beste wat rock-‘n-roll te bieden heeft en kneden het samen tot een verbijsterend goed geheel. Met de recente release van het nieuwe album ‘Tomorrow Will Be Without Us’ afgelopen herfst laat de band zien ook niet vies te zijn van een maatschappijkritisch geluid.

Paceshifters Masterfest 2023 Credit Michael Jessurun

Ook PACESHIFTERS (foto: Michael Jessurun) staat op het programma. Deze veelbelovende Nederlandse rockband heeft de afgelopen vijftien jaar een indrukwekkend portfolio opgebouwd, met talloze internationale shows en maar liefst zes albums vol explosieve alternatieve rock. Het nieuwste album, ‘Brand New Plan’, laat een geheel nieuwe kant van de heren zien: dynamischer, volwassener en maatschappelijk relevant, maar zonder aan energie in te leveren.

Baardvader Masterfest 2023

Een nieuwe naam op het programma is de lokale fuzzrockbelofte BAARDVADER, een Westlandse band die het afgelopen jaar nog het hele land door tourde met de Popronde en recent zijn tweede album heeft uitgebracht.

Ook krijgen de leerlingen van gitaarschool The Guitar Master na hun bandcoachingsessie weer de kans om hun kunsten aan een volle zaal te vertonen, ondersteund door de rockende coverband SQUARE.

BIZKIT PARK ten slotte komt het festival afsluiten met één van zijn legendarische tribute shows aan nu-metal, het genre waar bijvoorbeeld het werk van Limp Bizkit, Linkin Park en Slipknot onder valt.

Kaarten voor het festival zijn vanaf nu online verkrijgbaar en kosten €20 voor de vrijdag en €25 voor de zaterdag. Check www.masterfest.nl voor meer info.