... / Story's / Festivals / ROADBURN voegt 29 nieuwe namen toe, waaronder twee projecten in opdracht, een tweede kunstenaar in residentie en een showcase van een label
Festivals

ROADBURN voegt 29 nieuwe namen toe, waaronder twee projecten in opdracht, een tweede kunstenaar in residentie en een showcase van een label

ROADBURN heeft vandaag nog eens 29 namen aangekondigd voor de line-up van het festival voor 2023, dat zal plaatsvinden tussen 20 en 23 april.

Roadburn 2023 affiche 1

Walter Hoeijmakers, artistiek directeur van ROADBURN, merkt op: “We zijn meer dan blij om u onder andere de laatste muziekopdracht-projecten voor ROADBURN 2023 en onze tweede kunstenaar in residentie te presenteren. Met deze aankondiging wordt het duidelijk dat ROADBURN 2023 zich richt op vooruitstrevende bands en degenen die de afgelopen jaren furore hebben gemaakt, omdat we willen dat ROADBURN de underground weerspiegelt - nu en in de toekomst. We zijn opgetogen en vereerd om deze ongelooflijke artiesten een platform te geven, en we zijn er zeker van dat ROADBURN dit jaar iets zal zijn om nooit te vergeten voor muziek, kunst en gemeenschap.”

Duma & Deafkids Roadburn 2023

IN OPDRACHT: DUMA & DEAFKIDS

Na een storm op te wekken op ROADBURN 2022, keert DUMA terug naar het festival - dit keer in samenwerking met DEAFKIDS. Met de ene band in Kenia en de andere in Brazilië is dit een samenwerking die grenzen overschrijdt - zowel geografisch als genre. Daarnaast zal DEAFKIDS op het festival hun eigen stand-alone set ten gehore brengen.

Elizabeth Colour Wheel & Ethan McCarthy Roadburn 2023

IN OPDRACHT: ELIZABETH COLOUR WHEEL & ETHAN LEE MCCARTHY

Een unie gesmeed op wederzijds respect en een voorliefde voor experimenteren, zal ervoor zorgen dat deze twee entiteiten hun krachten bundelen op Roadburn 2023. Naast het gezamenlijke werk in opdracht, zal ROADBURN optredens hosten van ELIZABETH COLOUR WHEEL, SPIRITUAL POISON en OTAY:ONII.

Oiseaux-Tempête Roadburn 2023

KUNSTENAAR IN RESIDENTIE

OISEAUX-TEMPÊTE zal tijdens het ROADBURN-weekend drie sets uitvoeren als de tweede kunstenaar in residentie van het festival; verspreid over de breedte van hun backcatalogus en vergezeld door een verscheidenheid aan muzikanten om hun live optredens te verfraaien.

The Shits Roadburn 2023

ROCKET RECORDINGS 25ste VERJAARDAGSHOWCASE

ROADBURN viert deze mijlpaal met een van de meest avontuurlijke en vooruitstrevende labels die er zijn - passend gezien het feit dat deze showcase het beste van de toekomst van ROCKET RECORDINGS belicht!

TEETH OF THE SEA keert na tien jaar afwezigheid terug naar ROADBURN om hun griezelige scifi-psychedelia te brengen.

‘Del Aire’ - het album van J. ZUNZ uit 2022 - was in zware rotatie op ROADBURN HQ en ze zal nu haar ROADBURN-debuut maken in 2023.

HOLY SCUM is de goddeloze samensmelting van leden van Gnod, Dälek en Action Beat - waardoor een (zeer) luidruchtige kakofonie van delirium ontstaat.

ALISON COTTON zal een soloshow geven van haar etherische, experimentele folk, en later de krachten bundelen met DAWN TERRY (van Bong) voor een samenwerkingsset die zwaar is voor de drone.

Met behulp van veldopnames en elektronica naast haar prachtige stem, zal MARLENE RIBEIRO optreden als onderdeel van deze speciale showcase.

THE SHITS zijn een gloednieuwe aanwinst voor Rocket - en ze zullen hun aanwezigheid laten voelen op het pre-festivalfeest op woensdagavond.

DEWOLFF zal hun Roadburn Redux-set opnieuw vertolken met een ander prestatiebelovend gruis en branie in gelijke mate.

BO NINGEN viert alles wat raar en zwaar is aan hun geluid met een speciale set getiteld Far East Electric Psychedelic.

BIRTH gaat naar Tilburg om ons te onderdompelen in hun psychedelische klanken en ROADBURN mee te nemen naar een ander interplanetair vlak.

IRON JINN kan hun wortels terugvoeren tot ROADBURN - de editie van 2018 om precies te zijn - en ze zullen in april een releaseparty geven voor hun debuutalbum op ROADBURN, waardoor de cirkel rond is.

Iron Jinn Roadburn 2023

Door elementen van black metal, ambient, postrock, noise en drone zorgvuldig in evenwicht te brengen, creëerde YRRE een alternatieve soundtrack voor de film ‘’The Witch uit 2015 van Robert Eggers, die de basis zal vormen van hun Roadburn optreden.

HIGH VIS rijdt hoog op de achterkant van hun album ‘Blending’ uit 2022, en ze zullen hun weg naar Tilburg vinden voor hun Roadburn debuut in april.

PORTRAYAL OF GUILT was een ander slachtoffer van de 2020-editie, maar zal hun hardcore/punk/vechtlust naar ROADBURN 2023 brengen.

Meteen na het opnemen van een nieuw album, zal BODY VOID naar Europa gaan om hun kenmerkende verpletterende ondergang te leveren aan de Roadburn gemeenschap.

Met leden van Amenra, Oathbreaker, Aborted, Cross Bringer en meer, heeft PREDATORY VOID ROADBURN overal op geschreven - en ze zullen hun debuutalbum volledig presenteren tijdens de 2023-editie van het festival.

Derde keer is scheepsrecht voor BAD BREEDING, want ze zullen eindelijk de deuren van ROADBURN verduisteren met hun diepgewortelde punkgeluid.

Lukas Frank's STOREFRONT CHURCH maakt hun Roadburn debuut met een uitvoering van zalige, broeierige liedjes, perfect geschikt voor in het donker.

ANTICHRIST SIEGE MACHINE is het muzikale equivalent van een voorhamer en maakt hun punt duidelijk met agressieve, antichristelijke liedjes die de geneugten van gewelddadige rituele slachting.

SPIRIT POSSESSION uit Portland speelt een authentieke vorm van black metal die even verfrissend is in zijn grillige karakter als zegeviert in zijn old school roots.

POISON RUÏNS anarchistische kijk op postpunk is doordrenkt met griezelige dungeon synth elementen; een onwaarschijnlijke combinatie misschien, maar wel een die perfect geschikt is voor ROADBURN.

OVO's sludgy drone bedekt met griezelige vocalen en doordrenkt met serieus angstaanjagende vibes zal in april neerdalen op ROADBURN.

OvO Roadburn 2023