... / Story's / Festivals / Roadburn verkozen tot ‘Best Small Festival’ op European Festival Awards
Festivals

Roadburn verkozen tot ‘Best Small Festival’ op European Festival Awards

Tijdens de uitreiking van de European Festival Awards op 18 januari 2023 in Groningen mocht Roadburn de prijs voor Best Small Festival in ontvangst nemen. Het prestigieuze awards-evenement wordt traditioneel gehouden aan het begin van Eurosonic Noorderslag-conferentie en showcase-festival en eert bijdragen aan de festivalwereld in 16 categorieën.

RB Award (1)

‘Best Small Festival’ erkent evenementen met een capaciteit van minder dan 10.000 bezoekers. Roadburn werd genomineerd naast onder meer Liverpool Sound City (VK), Unsound Festival (PL) en Arsenal Fest (RS).

Bij het in ontvangst nemen van de prijs had Walter Hoeijmakers, artistiek directeur van Roadburn, het over de oorsprong van Roadburn en zijn wortels in de underground, evenals over de uitdagingen waarmee de industrie de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad. “We zijn ongelooflijk trots op het winnen van deze prijs, het bevestigt het harde werk dat we in Roadburn hebben gestoken. Maar het is ook een blijk van erkenning voor de underground bands in die we ondersteund hebben - ze hebben de afgelopen jaren zoveel uitdagingen overwonnen. We zijn zo trots dat we ze nog steeds een platform kunnen bieden om uit te blinken en hun kunstenaarschap te laten zien.”

“Deze prijs bevestigt het harde werk dat we in Roadburn hebben gestoken”
A Crowd Vibe The Terminal Koepelhal Roadburn 2022 Paul Verhagen Photography 208470

ROADBURN 2022 - Foto: Paul Verhagen

Breed scala aan artiesten

Roadburn is een voorvechter van undergroundmuziek sinds 1999. Naarmate het festival in omvang is gegroeid, is het ook in reikwijdte toegenomen, waarbij artiesten uit een breed spectrum van genres en disciplines worden omarmd. Metal, doom, avant-garde, elektronica, psychedelische muziek en meer zijn allemaal vertegenwoordigd in Roadburn line-ups.

De line-up van Roadburn voor 2023 omvat een breed scala aan artiesten, waaronder Deafheaven, Boy Harsher, Wolves In The Throne Room, David Eugene Edwards en Këkht Aräkh. Het festival zal ook gastheer zijn voor twee ‘Artists In Residence’ die elk drie keer zullen optreden gedurende de dagen van het festival. Vier samenwerkingsprojecten hebben de opdracht gekregen om speciaal voor Roadburn origineel werk te componeren en uit te voeren - waaronder een joint venture tussen Duma uit Kenia en Deafkids uit Brazilië. Roadburn 2023 vindt plaats van 20 tot 23 april 2023.

Meer informatie over de line-up vind je HIER.

11 Ulver Roadburn 2022 Paul Verhagen Photography 105386

ULVER op ROADBURN - Foto: Paul Verhagen