... / Story's / Festivals / ALCATRAZ sluit vijftiende editie af met denderend feestje … met ELECTRIC CALLBOY!
Festivals

Updated 17/02/2023

Festivals

ALCATRAZ sluit vijftiende editie af met denderend feestje … met ELECTRIC CALLBOY!

De organisatie heeft er even de spanning ingehouden, maar vandaag is de derde en laatste headliner voor Alcatraz 2023 bekendgemaakt. ELECTRIC CALLBOY is de act bij uitstek die op zondag 13 augustus het licht in Kortrijk mag uitdoen. Aanvullend laat ALCATRAZ weten dat ook GAAHLS WYRD en SODOM van de partij zullen zijn op het festival dat plaatsvindt op 11, 12 en 13 augustus 2023 op de Lange Munte in Kortrijk.

“Controversieel? Jazeker, en daarom doen we het ook”, luidt het in de persmededeling. “Alcatraz is al jaren een festival dat al eens buiten de lijntjes durft kleuren. Een gedurfde keuze, maar ook een bewuste keuze want tekende ELECTRIC COWBOY vorig jaar in die ziedende hitte niet voor het grootste feestje op de Lange Munte? Jawel, duizenden dansende mensen zorgden voor de grootste stofwolk die ooit uit de Kortrijkse grond is gestampt.”

Electric Callboy 2

ELECTRIC CALLBOY - Foto: Tomy Devogelaere

Overigens is ELECTRIC CALLBOY ook niet zomaar een naam. De Duitse band is vandaag zowat de verpersoonlijking van het alsmaar populairder wordende electronicore-genre. De band is al actief sinds 2010 en heette oorspronkelijk Eskimo Callboy … tot dat plots niet meer mocht en de Eskimo plaats moest ruimen voor Electric. Toeval of niet, maar pas daarna schoot hun bekendheid echt als een komeet de lucht in. Of misschien heeft het ook wel te maken met de komst van frontman Nico Sallach in 2020. Hij schoof mee aan de schrijftafel en zong ‘Hypa Hypa’, ondertussen goed voor pakweg 30 miljoen streams, de eeuwigheid in.”

EC TEKKNO 2 Scaled

Met ELECTRIC CALLBOY sluit Alcatraz de 15de editie af met een party van jewelste. En daar is het op zondagavond ook om te doen. 

In aanvullend nieuws laat de organisatie ook weten dat WOLVES IN THE THRONE ROOM en WHITECHAPEL spijtig genoeg hun tournee afgelasten deze zomer en dus ook niet op ALCATRAZ zullen optreden. Ze worden vervangen door respectievelijk GAAHLS WYRD en SODOM.

Tickets voor ALCATRAZ vind je HIER.

Electric Callboy