... / Story's / Actueel / HELL Diest verwelkomt finalisten ALCATRAZ BASH op 22 juli 2023
Actueel

HELL Diest verwelkomt finalisten ALCATRAZ BASH op 22 juli 2023

Na drie felbevochten halve finales heeft de organisatie van de ALCATRAZ BASH de vier namen aangeduid die in de finale in café HELL (Diest) opnieuw de strijd aanbinden om een stek op het ALCATRAZ festival te veroveren. De uiteindelijke winnaar mag dan op vrijdag 11 augustus de vijftiende editie op gang trappen.

Dat de ALCATRAZ BASH een succesverhaal is, bleek al uit de meer dan 100 inzendingen die begin dit jaar op de Rock Tribune-redactie binnenliepen. Twaalf uitverkorenen bonden de afgelopen maanden de sportieve strijd aan in drie halve finales waarbij de winnaars automatisch doorstootten naar de finale op 22 juli 2023 in rock/metal/new wave-café HELL in Diest. De vierde finalist werd gekozen uit de ‘runner ups’.

De finalisten

PD

PROMISE DOWN: de winnaar van de halve finale in South of Heaven (Bilzen) zag begin 2019 het levenslicht als nieuwe heavy rock and roll band. Live serveren ze een klad originele nummers die steevast garant staan voor een indrukwekkende wall of sound. Motörhead, Judas Priest en AC/DC zijn hen niet vreemd, maar dat krokante metalrandje maakt het pas helemaal af.

6 Fabulaedramatis2021

FABULAE DRAMATIS: de winnaar van de halve finale in Kid's Rhythm 'n' Blues Kaffee (Antwerpen) is een progressieve metalband die het experiment niet schuwt. Ze koppelen avant-garde aan klassieke en symfonische elementen op een reis met verschillende passages vol heavyness, intensiteit en dramatiek en een geluid dat de traditionele grenzen van het genre overstijgt.

Shs

SECOND HAND SAINTS: de winnaar van de halve finale in Muziekcafé Elpee (Deinze) is een jonge en frisse metalcoreband uit Sint-Niklaas. Muzikaal grossiert de band in harde gitaren en stevige vocale uithalen, afgewisseld met harmonieuze zang in een melodramatische sfeer. Parkway Drive wordt als referentie aangehaald, maar ze zijn ook en vooral efficiënt én origineel.

AGAOS

A GOAT AS OUR SHEPHERD: de ‘beste runner up’ speelt extreme metal op de meest veelzijdige manier. Hoewel ze diep geworteld zijn in klassieke death metal, vallen hun grote verscheidenheid aan invloeden en hun moderne, open-minded benadering op. Live is AGAOS een brute kracht om rekening mee te houden. Ongebreidelde furie en een flinke dosis entertainment? Check!

Welcome to Hell

Een vakjury zal in Diest de uiteindelijke winnaar aanduiden die op vrijdag 11 augustus op het ALCATRAZ festival ten dans mag spelen. Maar eerst afspraak op 22 juli in de ‘HELL’! De inkom is zoals altijd bij de BASH-concerten gratis.

Bash Finale