... / Story's / Festivals / A GOAT AS OUR SHEPHERD wint ALCATRAZ BASH
Festivals

Updated 24/07/2023

Festivals

A GOAT AS OUR SHEPHERD wint ALCATRAZ BASH

Nog even geduld en de allerleukste gevangenis opent opnieuw de deuren. Sterker nog: ALCATRAZ blaast dit jaar zelfs vijftien kaarsjes uit. Doorheen de jaren is de populariteit van het festival sterk toegenomen. De opbouw is dan ook in volle gang, de pintjes worden gekoeld en de affiche is al enkele weken compleet. Op één plaats na. Op vrijdag liet de organisatie nog een plekje vrij voor de winnaar van de ALCATRAZ BASH. Na drie voorrondes in Bilzen, Deinze en Antwerpen trokken de vier finalisten naar rock/metal-café Hell in Diest om onderling uit te maken wie die felbegeerde plek zou winnen. Wij met Rock Tribune waren er uiteraard bij.

Vier compleet verschillende bands, zo mag je A Goat As Our Shepherd, Fabulae Dramatis, Promise Down en Secondhand Saints wel omschrijven. Om de finale eerlijk te laten verlopen werd vooraf geen volgorde onder de bands afgesproken maar bepaalde het lot wie er de avond zou openen.

Die eer was weggelegd voor PROMISE DOWN. Een ideale keuze zo blijkt want hun stevige rock-‘n-roll werd gesmaakt. De naar schatting 200 aanwezigen gingen helemaal op in het optreden en de sfeer zat er meteen in. Fans van Motörhead raden we aan deze band zeker eens te checken. Tjdens hun half uur durende set hebben ze daar zeker heel wat zieltjes gewonnen.

Het contrast met de tweede van de avond, A GOAT AS OUR SHEPHERD, kon haast niet groter. Hun melodische death metal werd als een sloophamer de zaal ingeslingerd. Dat hun frontman zijn uiterste best deed om het publiek bij het optreden te betrekken is ook het allerminst dat je kan zeggen. Circle pits, een wall of death, … het publiek ging er helemaal voor. De band genoot zichtbaar van de positieve vibes maar bleef wel heel strak spelen.

FABULAE DRAMATIS, de winnaar van de Antwerpse voorronde, gooide het met hun frontvouw dan weer om een totaal andere boeg. Heavy metal met wat progressieve invloeden, zo kan je hen het best omschrijven. Maar ondanks de misschien minder toegankelijke muziek weet ook deze band een sterke performance neer te zetten.

De jongste van de bands moet ongetwijfeld SECONDHAND SAINTS zijn. Een energieke deathcore/ metalcore band met maar liefst twee frontmannen. Je voelde tijdens dit optreden duidelijk de gretigheid van het podium stralen. Vooral hun bassist stond geen seconde stil of wat te zeggen van hun gitarist die vlug even het trouwfeest van zijn zus was ontvlucht om deze set te spelen.

And The Winner is ...

AGAOS

Na vier sterkte optredens was het de beurt aan de jury om zich even terug te trekken en een winnaar aan te duiden. Voor deze avond bestond deze uit Shorty (Killer), Christophe Depree (After All, Channel Zero), Jeroen Camerlynck (Fleddy Melculy), Bart Gielen (Alcatraz), Mario Poncin (Alcatraz), Amber (Alcatraz, Doomstar Bookings) en ondergetekende. Na lang delibereren werd uiteindelijk A GOAT AS OUR SHEPHERD uitgeroepen tot winnaar van deze avond. Zij mogen dan ook Alcatraz 2023 openen op vrijdag op La Morgue. Als troostprijs had de organisatie nog een leuke verassing in petto voor alle deelnemende bands aan deze finale. Elk bandlid kreeg immers nog een gratis combiticket voor Alcatraz 2023.

Wij tellen in elk geval verder af. Kom ons zeker eens bezoeken in onze Rock Tribune stand die je dit jaar links van het hoofdpodium kan vinden. We hebben opnieuw heel wat prijzen weg te geven waaronder meet & greets en canvassen. oor wie een abonnement koopt, hebben we ook tal van leuke extra’s gedurende het hele weekend.

Nog geen ticket? Surf dan als de bliksem naar de website.

Tot in Kortrijk!