... / Story's / Festivals / Nieuwe reeks namen voor JERA ON AIR 2023 met onder meer Frank Turner & The Sleeping Souls, Heideroosjes, Carpenter Brut en Black Flag
Festivals

Nieuwe reeks namen voor JERA ON AIR 2023 met onder meer Frank Turner & The Sleeping Souls, Heideroosjes, Carpenter Brut en Black Flag

JERA ON AIR 2023 krijg alsmaar meer vorm. Onder andere Heideroosjes, Frank Turner & The Sleeping Souls, Carpenter Brut en Black Flag voegen zich bij de bands die van de 29e editie een onvergetelijke beloven te maken. Ook Anti-Flag, Cancerbats, De Hardheid, Arson, Captain Kaiser, Chaser, Casey, Punk Rock Factory en Static Dress zijn toegevoegd aan de line-up.

Voor HEIDEROOSJES wordt het een bijzondere thuiswedstrijd op zaterdag 24 juni. De Horster punklegendes besloten om komende zomer op slechts één Nederlands festival te spelen. De keus viel daarbij op hun grote liefde JERA ON AIR. De punkformatie rondom zanger Marco Roelofs zal in de eigen achtertuin, waar ze al vele malen hun kunnen toonden, alle klassiekers uit het rijkgevulde repertoire ten gehore brengen. 

Heideroosjes

HEIDEROOSJES

De akoestische gitaar is onmiskenbaar de drijvende kracht achter FRANK TURNER & THE SLEEPING SOULS. Voorman Frank Turner, voormalig boegbeeld van punkrockband Million Dead, heeft zich na de opheffing volledig toegelegd op een muziekstijl die nog het dichtst in de buurt komt van folk. Een nieuwe richting waarmee hij al ruim vijftien jaar succes na succes boekt. Met ondersteuning van zijn vaste band ‘The Sleeping Souls’, transformeerde Turner naar een prijswinnende zanger en songwriter. In 2022 mocht zijn meest recente werk, FTHC, zich verheugen op niets dan lovende kritieken.

FT

FRANK TURNER & THE SLEEPING SOULS

Als één van de blikvangers van Jera On Air 2023 is Rancid gepokt en gemazeld op het gebied van punkrock. Dat geldt wellicht nóg meer voor hun landgenoten van BLACK FLAG. De Amerikaanse punkers zagen in 1976 al het levenslicht. Hoewel de samenstelling in de loop der jaren meermaals wisselde, bleef gitarist Greg Ginn immer een vaste waarde. Na een lange radiostilte kwam de band in 2013 met een nieuw studioalbum. Sindsdien is Black Flag helemaal terug. Dat zal eind juni in Ysselsteyn eens te meer bevestigd worden.

Black Flag

BLACK FLAG

Nooit eerder stond er een synthwave-band op de planken bij Jera On Air. Voor de grondleggers van het genre wordt echter maar wat graag ruimte gemaakt. Het illustere gezelschap van CARPENTER BRUT vormde hun unieke sound dankzij een gedeelde interesse in Tv-programma’s uit de jaren 80 en soundtracks van B-films uit vervlogen tijden. De overeenkomst tussen die twee? Het onmiskenbare geluid van de synthesizer. Carpenter Brut heeft een voorliefde voor kitsch geluiden en vintage instrumenten, met een flinke dosis electro en metal. Het resulteert in een uniek en enigszins bizar geluid, waarmee ze gegarandeerd de massa in vervoering brengen.

Kaarten voor het driedaagse festival – dat in navolging van verleden jaar voor de tweede maal op de nieuwe festivalweide wordt gehouden – zijn te koop via www.jeraonair.nl. Op de website vind je naast de volledige line-up ook informatie over alle aanwezige faciliteiten. 

 

JOA 11