... / Story's / Actueel / BLIND GUARDIAN neemt nieuwe start met ‘The God Machine’ – Eerste single 'Blood Of The Elves' nu uit
Actueel

Updated 27/05/2022

Actueel

BLIND GUARDIAN neemt nieuwe start met ‘The God Machine’ – Eerste single 'Blood Of The Elves' nu uit

Op 2 september 2022 wil BLIND GUARDIAN de metalwereld verrassen met hun elfde studioalbum ‘The God Machine’. De plaat verschijnt via Nuclear Blast en zal volgens ingewijden ‘een nieuw monument in hun opmerkelijke carrière’ worden.

TGM BG

‘The God Machine’ wordt een album in de traditie van de platen waarmee BLIND GUARDIAN in de jaren 90 furore maakte, maar is volgens de band in geen geval een erfenis. ‘‘The God Machine’ vertegenwoordigt het hart en de ziel van de tijdloze metal van BLIND GUARDIAN in het hier en nu, en verenigt de geheimen van het verleden, het heden en de toekomst in één consistent, goed doordacht meesterwerk’, aldus een statement van de band. “We wilden onze kwaliteiten uit 1995 niet herbeleven, maar we wilden ook niet eeuwig doorgaan op deze complexe weg”, geeft zanger Hansi Kürsch aan. “‘The God Machine’ is een nieuw begin voor ons. We hebben een nieuwe koers uitgezet en zijn teruggegaan naar bepaalde dingen die we de laatste paar albums een beetje hebben verwaarloosd.”

Blindguardian 2022

Een nieuw tijdperk

Samen met de aankondiging van het nieuwe album deelt de band een video voor hun nieuwe single 'Blood Of The Elves', een galopperend volkslied dat voorbestemd is om een ​​live-hoofdstuk te worden.

"'Blood Of The Elves' heeft een behoorlijk zware kant waar de fervente fan van BLIND GUARDIAN hopelijk goed van kan genieten”, gaat Hansi verder. “Meer dan goed, denk ik. Instrumentaal hebben de nummers een soort vroege jaren 90 aantrekkingskracht die goed samengaat met de vocale delen van de opera/twist-periode en de band naar een nieuw tijdperk katapulteert. Een perfecte hybride. Het refrein heeft een sterk meezing-gehalte, ondanks de complexiteit. Wat heb je nog meer nodig? De tekst is geïnspireerd door de 'The Witcher' computerspelseries, terwijl ook de clip van Dirk Behlau perfect bij de hele setting past. En laat me je vertellen: 'The God Machine' heeft nog meer te bieden. En dat is geen belofte - dat is de ultieme waarheid.”

306407 1 13954 1000X1000

'The God Machine' al beschikbaar zijn in diverse formaten, waaronder een vinyl-boxset (zie foto), een earbook en 2LP vinyl in wit/zwart, rood/zwart gemarmerd, zwart en goud. het album verschijn t ook als 2LP picture vinyl, CD digipack en CD. 

PRE-ORDER kan HIER.

Live

16/07/2022 – Rockhal, Esch-sur-Alzette (LU)

12/10/2022 – Poppodium Volt, Sittard (NL)