... / Story's / Actueel / NIGHTFALL knoopt opnieuw aan met livetraditie
Actueel

NIGHTFALL knoopt opnieuw aan met livetraditie

De Griekse blackened death metalband NIGHTFALL heeft een officiële live-video uitgebracht voor het nummer 'Meteor Gods' dat is opgenomen tijdens hun liveshow 'At Night We Play' in Athene in november 2021. De band heeft bovendien de release aangekondigd van de live EP 'In the Temple of Ishtar' met twee nummers van dezelfde show. Het mini-album verschijnt op 22 juli 2022.

Zanger Efthimis Karadimas: "Als studio-act was NIGHTFALL lange tijd niet actief op de podia, maar we zijn nu volop bezig met het herstellen van onze oude bekendheid als live-act. En dat is precies waar 'Meteor Gods' over gaat: de live-ervaring. Samen met de ‘Witches’ live-video (recent geüpload op het officiële YouTube-kanaal van NIGHTFALL) laat de nieuwe video er geen twijfel over bestaan ​​waarom je ons live moet zien.”

NIGHTFALL 2022 07 Tasos Anestis

NIGHTFALL is klaar om de podia terug in te palmen - Foto: Tasos Anestis

Strijd tegen depressie.

'Meteor Gods', met vocale bijdagen van Eleni en Souzana Vougioukli, is afkomstig van 'At Night We Prey' (2021), een donker en persoonlijk album over het martelaarschap van depressie en hoe samenlevingen mensen die lijden slecht behandelen en stigmatiseren. “Een beest waarvan ik zijn tanden diep in mijn ziel heb ervaren”, vertekt Karadimas over zijn strijd tegen depressie. “Ik besloot naar buiten te komen en die ervaring te delen met metalheads. Dat is het minste wat ik nu kan doen in de grote strijd tegen depressie. Als we dit niet stoppen, zal het ons allemaal levend opeten. Deel je pijn, spreek er openlijk over. Dit is de enige manier om de demonen in je geest te doden.”

De live EP 'In the Temple of Ishtar' die op 22 juli verschijnt, omvat twee nummers van dezelfde show: ‘As Your God is Failing Once Again’ en ‘Ishtar (Celebrate Your Beauty)’.