... / Story's / Actueel / DARK FUNERAL lanceert nieuwe single en video voor ‘Nightfall’
Actueel

DARK FUNERAL lanceert nieuwe single en video voor ‘Nightfall’

DARK FUNERAL heeft een tweede single van hun langverwachte zevende album ‘We Are The Apocalypse’, dat op 18 maart 2022 verschijnt via Century Media Records, uitgebracht. Terwijl de eerste single ‘Let The Devil In’ een eerder introverte track was, is ‘Nightfall’ het tegenovergestelde.

DF

De tweede single ‘Nightfall’ is een toonbeeld van zinderende woede, waarbij de demonische Lamashtu, ook bekend als ‘de zeven heksen’, wordt aangeroepen om de eeuwige nacht te bewerkstelligen. “Met 'Nightfall' blijven we de grenzen verleggen en gaan we sneller dan alles wat we ooit eerder hebben gedaan”, vertelt gitarist Lord Ahriman over het gloednieuwe nummer. “Ik wilde het gevoel creëren om boven de soundscape te zweven in mijn eigen donkere en verwrongen wereld. Bij deze snelheid was het ook een uitdaging om een ​​goede balans en dynamiek te vinden waarbij melodieën en sfeer niet in een ruis verdwenen, maar ik denk dat we het echt goed hebben gedaan! ‘Nightfall’ geeft het begrip episch een geheel nieuwe betekenis.”

Zanger Heljarmadr vervolgt: “Soms ben ik best blij dat ik geen drummer ben. Ik denk dat Jalomaah zichzelf hier heeft overtroffen. Het voelde alsof ik in een windtunnel stond toen we het in de studio opnamen. Maar doorheen al dat hoogtempo-gehamer komen er toch veel details naar voor. Persoonlijk vind ik dat dit nummer veel dynamiek heeft.”

DF 2

Naar aanleiding van de release van ‘We Are The Apocalypse’ speelt DARK FUNERAL op 16 april 2022 een speciale show in Fållan in Stockholm, Zweden. Special guests die avond zijn Samael en Eleine. De show zal ook online gestreamd worden. Tickets hiervoor bestel je HIER.

DARK FUNERAL live

11/06/22: Into The Grave 2022 – Leeuwarden (NL)

12/08/22: Alcatraz Metal Festival, Kortrijk (B)