... / Story's / Actueel / ANN WILSON kondigt met 'Fierce Bliss’ nieuw album aan
Actueel

ANN WILSON kondigt met 'Fierce Bliss’ nieuw album aan

ANN WILSON anno 2022 verpersoonlijkt een kalme, serene spiritualiteit die je meteen naar haar toe trekt. Ze voelt zich een warm, wijs iemand die genoeg onzin heeft gezien en vrede heeft met alles waar ze vrede mee moet hebben. Misschien is dat de reden waarom haar nieuwste album ‘Fierce Bliss’, gepland voor release op 29 april 2022 via Silver Lining Music, een veilige haven biedt in deze onvoorspelbare tijden.

Neem nu ‘Greed’, de krachtige eerste single van de plaat. "’Greed’ is dat ding in onze dierlijke natuur dat ervoor zorgt dat we MEER willen", verklaart WILSON. "Of het nu gaat om geld, seks, macht of extase, het wakkert ons verlangen aan. Het tast ons allemaal aan. Als je je omdraait en jezelf betrapt op het nemen van beslissingen omdat je geld wilt, of omdat je gevangen zit in de koplampen van glorie, nou dat zijn hebzuchtige momenten."

WILSON vervolgt: "Ik denk dat mensen die beweren elke beslissing te hebben genomen vanuit puur idealisme en nooit iets duister of hebzuchtig hebben gedaan, liegen. Iedereen die zich in de muziekindustrie waagt in de hoop op een carrière met groot succes, zal op een gegeven moment Faustiaanse koopjes sluiten, zelfs al is het maar voor even. 'Greed' is een agressief nummer en ik durf te stellen dat ik op mijn best ben als ik boos wordt."

Ann Wilson Leading (No Credits Necessary)

Grensverleggend

ANN WILSON is een van de meest vooraanstaande hardrockvocalisten aller tijden. Ze verlegde grenzen met haar band HEART die in 1973 werd opgericht. Op deze pioniers hun palmares prijkt acht keer platina, meer dan 35 miljoen verkochte platen en een stek in de Rock and Roll Hall of Fame. Gedurende een decennialange carrière heeft WILSON een achtbaan gereden van roem, fortuin en waanzin en leerde onderweg zowel vreugdevolle als harde, soms zelfs zeer harde lessen. In de zomer van 2020 had ze een ontmoeting met de legendarische ‘artiestenadvocaat' Brian Rohan. De 'dope lawyer' vertegenwoordigde roemruchte artiesten en bands zoals Grateful Dead, Santana, Janis Joplin en Jefferson Airplane. Hij mag gerust de katalysator voor de creatie van ‘Fierce Bliss’ genoemd worden.

Comfort food

Ann Wilson Fierce Bliss

‘Fierce Bliss’ is classic rock comfort food waardoor je kunt ontsnappen in tijdloze nostalgie. Op het album staan elf songs, variërend van WILSON’s eigen originele nummers tot covers en samenwerkingen. ‘A Moment In Heaven’ zou gemakkelijk van toepassing kunnen zijn op iedereen die zijn carrière plotseling heeft zien baden in een heldere straal van glorie voordat de schijnwerpers abrupt naar elders worden verplaatst. "Er hangt een diep spirituele sfeer rond ANN WILSON anno 2022", laat Silver Lining Music weten. "Zowel ‘Black Wing’ als ‘Angel's Blues’ laten verschillende facetten zien van die ziel en ethos. Bovendien blaast WILSON klassieke nummers, zoals Queen's ‘Love of My Life’ en Robin Trower's ‘Bridge of Sighs’ nieuw leven in. En daarmee bewijst ze de originele uitvoeringen alle eer."