... / Story's / Actueel / NIGHTFALL brengt coverversie van 'Mean Machine' uit
Actueel

NIGHTFALL brengt coverversie van 'Mean Machine' uit

De Griekse blackened death metal meesters NIGHTFALL brengen een nieuwe tekstvideo in première voor de track 'Mean Machine' die oorspronkelijk werd opgenomen door The Cramps in 1994. De track werd opgenomen door NIGHTFALL in december 1996 in Tico Tico studio's, Finland en diende als een bonus track voor het album ‘Lesbian Show’.

Nightfall 2023

Zanger Efthimis Karadimas merkt op: “'Mean Machine’ is het allereerste nummer dat ik van The Cramps heb geluisterd. Het smerige geluid en de uitvoering kunnen heel goed worden omschreven als een spuug in het gezicht van alles wat normaal is. Tekstueel gezien zou ik zeggen dat het meer is over het accepteren van de rol van de slechterik, in plaats van te proberen het tegendeel te bewijzen. De jaren negentig waren wild in termen van sociale goedkeuring. Ik voelde me verbonden met dat nummer, want op de een of andere manier gaf het me het gevoel dat we de ‘gemene machines’ waren, de verschoppelingen, de slechteriken, waar mensen geen band mee wilden hebben. The Cramps bestaan niet meer, maar dankzij Burton's Wednesday Netflix-serie spoken ze weer prachtig door onze dromen. ‘Mean Machine’ is ons eerbetoon aan hen. We delen het met je onaangeroerd, recht uit de diepten van XX eeuw."

Nightfall At Night We Prey cover

‘At Night We Prey' is een zeer duistere en persoonlijke inspanning, die het onderwerp van Karadimas 'strijd met depressie aanpakt. "Een beest waarvan ik zijn tanden diep in mijn ziel heb ervaren, ik besloot naar buiten te komen en die ervaring te delen met metalheads", aldus Karadimas. “Dit is het minste wat ik nu kan bieden aan de grote strijd tegen depressie. Als we dit niet stoppen, zal het ons allemaal levend opeten. Deel je pijn, spreek er openlijk over. Dit is de enige manier om de demonen in je geest te doden.”

NIGHTFALL's nieuwste release 'At Night We Prey' werd uitgebracht op 05 maart 2021 via Season of Mist en is nog steeds beschikbaar in verschillende formaten HIER.