... / Story's / Actueel / BRUCE DICKINSON komt met eerste single en video van ‘The Mandrake Project’
Actueel

Updated 01/12/2023

Actueel

BRUCE DICKINSON komt met eerste single en video van ‘The Mandrake Project’

Vandaag heeft de Iron Maiden-frontman het nummer ‘Afterglow Of Ragnarok’ van zijn nieuwe soloplaat bekendgemaakt. De song verschijnt samen met een 8 pagina’s tellende comic prequel. Het album zelf verschijnt op op 1 maart 2024, de The Mandrake Project Comic Vol.1 is beschikbaar op 17 januari. Dickinson gaf meteen ook de data van zijn komende tournee vrij.

BRUCE DICKINSON onthulde gisteravond de actievolle video voor 'Afterglow Of Ragnarok' voor een volle zaal op de openingsdag van CCXP23, het grote Comic-Con-evenement van Brazilië in Sao Paulo. In samenwerking met Z2 onthulde Bruce verdere details over het album en de komende stripreeks, waaronder de release van 2.000 exclusieve CCXP versies van de strip.

54 BRUCE DICKINSON Johnmcmurtrie

Foto © John McMurtrie

Bepalend rockalbum

Mandrake Packshot

 ‘The Mandrake Project’ wordt op 1 maart uitgebracht via BMG. Met tien inventieve en boeiende songs hebben Bruce Dickinson en zijn vaste co-schrijver en producer Roy Z een van de bepalende rockalbums van 2024 gemaakt. Sonisch zwaar en rijk aan muzikale texturen, brengt Bruce een muzikale visie tot leven. Dit album bevat volgens zijn entourage enkele van de beste vocale uitvoeringen uit zijn carrière. ‘The Mandrake Project’ werd grotendeels opgenomen in LA's Doom Room met Roy Z zowel als gitarist en als bassist. De line-up voor The Mandrake Project werd vervolledigd door keyboardmaestro Mistheria en drummer Dave Moreno, die beiden ook op Bruce's laatste solo-studioalbum ‘Tyranny Of Souls’ speelden in 2005. Het drietal maakt samen met bassist Tanya O'Callaghan ook deel uit van de touringband waarmee de zanger ook naar GMM komt.

The Book of Souls

Bruce Dickinson Ragnarok 3000

Fans van zowel BRUCE DICKINSON als Iron Maiden zullen merken dat het album de song met de merkwaardige naam 'Eternity Has Failed' bevat dat voor het eerst in een andere vorm verscheen, toen getiteld 'If Eternity Should Fail' op Iron Maiden's album ‘The Book of Souls’ uit 2015.  Dit geeft meteen aan hoe lang het creatieve proces voor ‘The Mandrake Project’ heeft geduurd.

Bruce beschreef de single ‘Afterglow Of Ragnarok’ al eerder als ‘een heavy song met een geweldige riff ... maar er zit ook een echte melodie in het refrein die het licht en de schaduw van de rest van het album laat zien.

Maak kennis met Dr. Necropolis

Mandrake Lowrez Cover

De video werd geregisseerd door de bekroonde regisseur Ryan Mackfall en is geschreven door Bruce Dickinson en de veelgeprezen Britse schrijver Tony Lee (wiens lange credits 2000AD, DC en Marvel bevatten, variërend van Dr Who & Star Trek tot Spider Man & X-Men).

De film onthult Dr. Necropolis, de hoofdpersoon van ‘The Mandrake Project’. Het zet ook de toon voor de rest van het verhaal middels het 8 pagina's tellende stripboek dat samen de 7” vinyl uitgave van de single komt.

Bruce's passie

Bruce D 1

Ryan Mackfall: "Vele jaren voordat ik regisseur werd, heb ik dierbare herinneringen aan verschillende muziekvideo's die me aanspraken en één daarvan was 'Can I Play With Madness' van Iron Maiden. Voor mij definieerde het wat een muziekvideo is. Ik wist niet dat ik vele jaren later een gesprek zou hebben met een van de sterren van die video, Bruce Dickinson, om ideeën voor een videoclip te bespreken. Bruce voelde zich vanaf dat moment als een geestverwant en het was dan ook niet meer dan terecht dat we probeerden om het verhaal van 'Afterglow Of Ragnarok' tot leven te brengen in een live action vorm. Natuurlijk is de muziek een groot onderdeel van de videoclip. Dit nummer was meteen een schot in de roos. Maar verder ben ik ervan overtuigd dat het ook de passie van de artiest is die het resultaat bepaalt - Bruce's passie is ongeëvenaard. Ik hoop echt dat de fans de reis van Necropolis keer op keer zullen meemaken. Dit is nog maar het begin van iets heel speciaals!"

Twaalfdelige stripreeks

Mandrake Lowrez Cover

‘The Mandrake Project’ is niet zomaar een album, maar een duister, volwassen verhaal over macht, misbruik en de strijd om identiteit tegen de achtergrond van een wetenschappelijk en occult genie.

De stripreeks, bedacht door Bruce Dickinson, geschreven door Tony Lee en geïllustreerd door Staz Johnson voor Z2 Comics, wordt uitgebracht in twaalf kwartaalnummers die zullen worden verzameld in drie jaarlijkse grafische romans. Het eerste deel ligt op 17 januari 2024 in de winkels.

Tracklist

Mandrake Deluxe CD Transparent (1)
  1. Afterglow Of Ragnarok
  2. Many Doors To Hell
  3. Rain On The Graves
  4. Resurrection Men
  5. Fingers In The Wounds
  6. Eternity Has Failed
  7. Mistress Of Mercy
  8. Face In The Mirror
  9. Shadow Of The Gods
  10. Sonata (Immortal Beloved)

 

Foto = Deluxe editie van 'The Mandrake Project' 

The Mandrake Project Tour

28/05/2024 - 013, Tilburg (NL)

29/05/2024 - De Oosterpoort, Groningen (NL)

21/06/2024 - Graspop Metal Meeting, Dessel (BE)

30/06/2024 - Rockhal, Esch-Sur-Alzette (LU)