... / Story's / Actueel / BUZZKILL BABY! is terug – Omdat de wereld best wat lol kan gebruiken
Actueel

Updated 26/03/2022

Actueel

BUZZKILL BABY! is terug – Omdat de wereld best wat lol kan gebruiken

Ze zijn er. Ze zijn terug. Eigenlijk ze zijn er altijd al geweest, ze zijn gewoon nogal lui ... Na vier jaar stilte is “SuperEgo” de nieuwe single en videoclip van het Belgische riffrock-monster BUZZKILL BABY! Een volledige vinylplaat met dezelfde titel is ook klaar maar die volgt later dit jaar.

Waarom nu? “Omdat het - laat ons een koe een koe noemen - de spuigaten uitloopt”, stelt de band onomwonden. “Fuck this shit. Tijd voor wat old school rock-'n-roll escapisme. Geen tijd voor zware verklaringen, geen zin in complexe verhalen, gewoon wat pure fun. Te klasseren ergens tussen Motörhead, Blondie en Amyl and The Sniffers.”

Buzzkill Baby Superego

Opwinding, zweet, ... actie

Superegohoessingle

Wie is BUZZKILL BABY!? Vier beslagen kerels met een hang naar krakend geluid dat alle mond-en-klauwzeer doeltreffend de hoek in schopt. Ze hebben Spinal Tap al zo vaak gezien dat ze nauwelijks nog waarheid van fictie kunnen onderscheiden. BUZZKILL BABY! zijn ‘survivors’ van tal van ‘rock-'n-roll wars’. Ze speelden in een hoop bands, sommige vrij berucht – je zou kunnen zeggen ‘beroemd’, maar dat valt naar eigen zeggen niet af te lezen aan hun bankrekening – en sommige ... net iets minder. Ze spelen rock-'n-roll. Of om het even wat je het beste uitkomt. Riffrock met ballen voor iedereen die geniet van het leven. Omdat de wereld best wat lol kan gebruiken. Opwinding, zweet, ... actie! En nee, ze zijn niet echt arrogant. Gewoon een beetje zelfzeker. Op een sympathieke manier, dat spreekt voor zich ...