... / Story's / Actueel / Eerste solosingle van FLOOR JANSEN (NIGHTWISH) nu online
Actueel

Updated 25/03/2022

Actueel

Eerste solosingle van FLOOR JANSEN (NIGHTWISH) nu online

Met ‘Fire’ heeft FLOOR JANSEN haar eerste ‘solo’ single uitgebracht. De NIGHTWISH-vocaliste had in januari al aangekondigd te werken aan haar (langverwachte) soloalbum dat later dit jaar op de planning staat.

Volgens eerdere verklaringen van de zangeres waren er al veel nummers klaar, en is het nu tijd om de eerste track uit te brengen. “Het is een popnummer”, geeft FLOOR ons mee. “Het is geen metal, het is geen rock, maar het geeft duidelijk weer wie ik ben. Het is niet zo dat het eerste nummer aangeef hoe de rest van het album zal klinken; het kan nooit echt alles vertegenwoordigen."

ADA

Indrukwekkend palmares

Een paar dagen geleden kondigde ADA, onderdeel van Warner Music Group, al de signing aan van Jansen die vandaag bekendheid geniet als lead zangeres van Nightwish. Eerder maakte ze al furore bij After Forever en ReVamp. In 2015 verscheen ‘Endless Forms Most Beautiful’, haar eerste plaat met Nightwish die wereldwijd meteen goed was voor top-tien plaatsen. In 2019 nam Floor deel aan de populaire Nederlandse TV-show ‘Beste Zangers’ waar ze een grote hit scoorde met ‘Phantom Of The Opera’ (samen met Henk Poort). Even later volgde haar eerste solotour die in een mum van tijd uitverkocht was. Dat ze ook voor de klassieke platenwinkel een hart heeft, blijkt uit de aankondiging dat ze het Nederlandse uithangbord wordt voor Record Store Day op 23 april 2022.