... / Story's / Actueel / CHRISTIAN DEATH onthult derde single 'The Warning' van nieuwe langspeler 'Evil Becomes Rule'
Actueel

CHRISTIAN DEATH onthult derde single 'The Warning' van nieuwe langspeler 'Evil Becomes Rule'

Gothic death rock pioniers CHRISTIAN DEATH zullen hun gloednieuwe langspeler 'Evil Becomes Rule' op 6 mei 2022 uitbrengen via Season of Mist. De band deelt nu na 'Blood Moon' en 'Beautiful' nu ‘The Warning’ als derde single.

Christian Death - Foto: Alister Pike

Foto: Alister Pike

CHRISTIAN DEATH wordt gezien als de grondlegger van de Amerikaanse gothicrockscene. Op een nooit eerder geziene manier nam de groep een provocerende houding aan tegenover religie en de gevestigde, aloude waarden. Hun teksten gingen geen enkel onderwerp uit de weg. Zo kwamen hete hangijzers als godslastering, morbiditeit, drugsgebruik en seksuele perversiteit aan bod. De term death rock als genre danken ze aan hun uitvalsbasis Los Angeles en een muzikale mix van punk met heavy metal, glamrock en een voorliefde voor soundtracks van horrorfilms.

Christian Death Evil Becomes Rule

Nu maakt de band zich op om een ​​gloednieuw album uit te brengen via Season of Mist 'Evil Becomes Rule'. Met de release van hun 17de studioalbum vertoont CHRISTIAN DEATH geen tekenen van haperen of vertragen. De peetvaders van death rock hebben tegelijkertijd hun kenmerkende geluid geperfectioneerd en opnieuw gedefinieerd. Dat unieke geluid heeft gediend als kerninspiratie voor veel bands uit het verleden en heden, zoals DANZIG, CELTIC FROST en TYPE O NEGATIVE, om er maar een paar te noemen. 'Evil Becomes Rule' is niet alleen een muzikaal streven, maar een artistieke expressie die elementen van gothic rock, postpunk en donkere pop combineert en een poëtische esthetiek cultiveert die zeker de volgende golf van gothic rock zal blijven beïnvloeden.

'The Warning' kun je HIER beluisteren.