... / Story's / Actueel / SEVERE TORTURE is terug!
Actueel

SEVERE TORTURE is terug!

Na twaalf jaar stilte keert SEVERE TORTURE terug met niet alleen een gloednieuwe EP 'Fisting the Sockets', maar ook met een bruut nieuw hoofdstuk in de vorm van hun zesde full length. Die nieuwe muziek zal binnenkort worden uitgebracht, bruter, eclectischer en donkerder dan ooit!

Severe Torture - Foto: Thijs Van Laarhoven

Foto: Thijs Van Laarhoven

SEVERE TORTURE vertelt: "We zijn verheugd om opnieuw samen te werken met Season of Mist om onze nieuwe muziek uit te brengen. We zijn erg trots op het nieuwe materiaal en we vinden dat de wereld echt wat goede kwaliteitsvolle death metal nodig heeft om eindelijk een vonk van vreugde te brengen in deze grimmige periode in de geschiedenis."

Aangezien het bij SEVERE TORTURE om kwaliteit gaat en niet om kwantiteit, hebben ze zich relatief koest gehouden sinds de release van hun laatste album ‘Slaughtered’ in 2010. Terwijl ze nog steeds shows speelden uit liefde voor het genre, was de band op zoek naar de brutaliteit en energie die nodig zijn voor materiaal van een nieuw SEVERE TORTURE album. Dit zoeken naar de eigen zielenroerselen leidde in 2018 tot de amicale breuk met de originele drummer Seth. Die werd vervangen door Damien Kerpentier. Met hernieuwde energie en focus begon de band met een schone lei door nieuw materiaal te schrijven, misschien wel hun beste materiaal tot op de dag van vandaag.

Severe Torture logo

‘Fisting The Sockets’ wordt het eerste wapenfeit van SEVERE TORTURE in twaalf jaar. De band heeft hun deal met Season of Mist opnieuw getekend en als er geen pandemie was geweest, was deze aankomende EP waarschijnlijk veel eerder uitgebracht.

SEVERE TORTURE is momenteel bezig met de opnames van hun volgende volledige album, dat begin 2023 wordt uitgebracht via Season of Mist.

Om een glimp op te vangen van wat komen gaat, bekijk SEVERE TORTURE's laatste wapenfeit 'Slaughtered' HIER.