... / Story's / Actueel / SEVERE TORTURE danst met de dood
Actueel

Updated 10/04/2024

Actueel

SEVERE TORTURE danst met de dood

Met ‘Torn From The Jaws Of Death’ brengt de Nederlandse death metal band SEVERE TORTURE de titeltrack uit van hun zesde studioalbum dat op 7 juni 2024 verschijnt op Season of Mist. De single resoneert met de rauwe, onverzettelijke kracht en de kenmerkende woeste intensiteit van het vijftal.

Al meer dan 25 jaar belichaamt SEVERE TORTURE het ethos van brutal death metal door intense optredens te combineren met een niet aflatende toewijding aan hun viscerale, rauwe geluid. Recht uit de krochten van de Nederlandse underground verscheen de band op het wereldpodium met hun debuutalbum ‘Feasting On Blood’, dat werd geprezen als een keerpunt in de opkomende golf van brute death metal in 2001. Hun harde, genadeloze geluid heeft sindsdien nagenoeg de hele de wereld overspoeld.

SOM779 Severetorture ©Thijsvanlaarhoven Lowres Band 3

SEVERE TORTURE - Foto © Thijs van Laarhoven

IJskoude omhelzing

Anno 2024, is de band klaar om hun sonische wreedheid naar nieuwe hoogten te stuwen met hun zesde full album ‘Torn From The Jaws of Death’. Het album is opgenomen in de beruchte Torture Compound Studios en is een bewijs van de rauwe energie, het bloed, het zweet en de meedogenloze brutaliteit waar de band voor staat.

De titeltrack en single ‘belichaamt een griezelige desolaatheid die de dunne lijn tussen leven en dood bewandelt’. De teksten, ‘gedrenkt in de schaduw van het lijden en de rariteiten van een gebroken psyche’, maken deze release tot ‘een ijskoude omhelzing voor bangeriken’.

Tracklist

SOM779 SEVERE TORTURE Torn From The Jaws Of Death 1000X1000px 300Dpi RGB
  1. The Death Of Everything
  2. Marked By Blood And Darkness
  3. Hogtied In Rope
  4. Torn From The Jaws Of Death
  5. Christ Immersion
  6. Putrid Remains
  7. The Pinnacle Of Suffering
  8. Through Pain And Emptiness
  9. Those Who Wished Me Dead
  10. Tear All The Flesh Off The Earth