... / Story's / Actueel / Mogen we ons ook aan de comeback van TWISTED SISTER verwachten?
Actueel

Updated 09/04/2024

Actueel

Mogen we ons ook aan de comeback van TWISTED SISTER verwachten?

Sinds de nog in leven zijnde leden van TWISTED SISTER - drummer A. J. Pero overleed in 2015 en werd vervangen door Mike Portnoy) anderhalf jaar geleden een eenmalige reünie hielden op het podium van de Metal Hall Of Fame in Californië, zijn de geruchten over een comeback van de legendarische band niet van de lucht. De Amerikaanse site Blabbermouth verzamelde een aantal uitspraken van Dee Snider die zoals gewoonlijk geen blad voor de mond neemt. Wij zetten er een paar op een rijtje.

Dee1 Rudy

De Amerikaanse podcast The Hook Rocks! polste recent bij Dee Snider (foto © Rudy De Doncker) of hij en de rest van de band zouden overwegen om weer bij elkaar te komen voor ‘speciale optredens’. "Als gevolg van alle bands die met pensioen gaan, worden de aanbiedingen om terug te komen steeds groter”, aldus Dee. “En wij gingen in 2016 met pensioen, geloof ik. Dus we hebben nu acht jaar niet gespeeld, zonder de intentie om terug te komen. Maar mijn vader zegt: 'Alles voor het woord 'maar' is onzin’. Op een gegeven moment moet je zeggen: 'Hoe kan ik daar nee tegen zeggen?'. Is het al zover? Nee. Komt het in de buurt? Ja. Er wordt onder ons gepraat over: 'In het geval dat die ‘cijfers’ er wel komen - en ze lijken zeker die kant op te gaan - hoe gaan we dit dan doen?' Dus ja, er is a little bit of that conversation. En dat gaat zowel over hoe we het fysiek zouden doen als op een aantal andere niveaus. Het is pas recent dat het gesprek van ‘nooit’ naar ‘in het geval dat ze ons een aanbod doen dat we niet kunnen weigeren, wat is dan het plan?’ is gegaan. Het is de eerste keer in acht jaar dat het gesprek veranderd is. En daar wordt heel algemeen over gesproken, met personal trainers, diëten, haarextensies, … (lacht).”

Twisted Sister 04

In 2016 speelde TWISTED SISTER het 'allerlaatste' Europese concert op het ALCATRAZ festival in Kortrijk - Foto © Claude Bosschem

Vrienden

Eén ding is bij TWISTED SISTER anders dan bij veel andere ‘oude’ bands: de leden zijn nog steeds bevriend. "We zijn allemaal vrienden. De ‘overlevende’ jongens praten allemaal met elkaar en we houden van elkaar. Eén van de geweldige dingen van de eerste keer dat we weer bij elkaar kwamen, was dat we erin slaagden om de vriendschappen te herstellen en vrienden te blijven. En dat is voor mij echt de reden waarom ik het in de eerste plaats zou doen, om de laatste keer weer bij elkaar te komen ... Dus, hoe dan ook, we zullen zien wat er gebeurt."

TS Alcatraz2016 Rudy De Doncker 7

Volgens Dee Snider zit iedereen in de band anno 2024 op dezelfde golflengte - Foto © Rudy De Doncker

Politieke bijeenkomsten

Aan de Canadese website The Metal Voice bevestigde Snider in december 2023 dat TWISTED SISTER ‘waarschijnlijk in 2024 weer bij elkaar zal komen voor speciale optredens op verschillende politieke bijeenkomsten die de steun van de band nodig hebben’. "Het zou me niet verbazen als we in het verkiezingsjaar weer bij elkaar komen om op te komen voor een aantal belangrijke zaken”, zei Dee. “We zitten bijna allemaal op dezelfde golflengte - en ik zie ons al helpen om het goede gevecht te strijden. Want dit is een verkiezing met een grote impact, met zaken zoals het recht van vrouwen om te kiezen. Dat zal de andere kant pijn doen. Ik zei 'de andere kant', omdat ik niet aan die kant sta, meneer Trump! Je kunt de klok niet terugdraaien. We gaan niet terug in de tijd. We gaan vooruit. Het feit dat mijn kleindochter niet het recht heeft om te kiezen, maakt me gewoon gek. Dit zijn dus belangrijke kwesties. Het zal minder over de politici gaan en meer over de partijen die ze vertegenwoordigen en wat ze vertegenwoordigen.”

TS Alcatraz2016 Rudy De Doncker 11

De band droeg het concert op Alcatraz in 2016 op aan hun overleden kompaan A.J. Pero - Foto © Rudy De Doncker

Spreekbuis van de gematigden

Sinder mag dan af en toe een grote klep opzetten, hij vindt zichzelf ‘gematigd’. “Ik ben de weirdo... Ik ben gewapend, maar ik ben voor intelligente wapenbeheersing. Ik ben zo’n persoon. Ik rijd in een Tesla en een H2 Hummer. Ik ben een milieuactivist en ik rijd motor ... Mensen zeggen: 'Wat is een gematigde? Wat is gematigd? Ik zeg tegen die mensen dat het midden, het grote midden, zich moet uitspreken, want op dit moment sturen extreemlinks en extreemrechts allebei het schip. Zij zijn de luidste stemmen in de kamer, zij maken het meeste lawaai, en het grote midden zit te stil. En ze zullen zeggen: ‘Wat is een gematigde tegenwoordig?’ Ik zeg: ‘Als je bereid bent om iets te bespreken en een compromis te overwegen, dan ben je een gematigde’. Want de mensen aan extreemlinkse en extreemrechtse zijde geven geen duimbreed toe. Ze willen er niet over praten. Ze willen onder geen enkele omstandigheid een compromis sluiten. Er zijn veel mensen in het midden die meer rechts of links denken. Dat is prima. Maar je moet je stem laten horen als je bereid bent om over een onderwerp te discussiëren en bereid bent om te overwegen om ergens een compromis over te sluiten.Want dat zijn de stemmen die het schip moeten besturen, niet de onverbiddelijke, onverzettelijke uitersten aan beide kanten."

Twisted Sister Alcatraz

DEE SNIDER bestempelt zichzelf als 'gematigd' - Foto © Claude Bosschem

Een song voor iedereen

Eerder in 2023 kwam TWISTED SISTER al in het nieuws omdat politieke krachten de klassieker 'We're Not Gonna Take It' gebruikten. Dee zei toen tegen Yahoo! Entertainment. “De band is bezorgd dat het nummer wordt overgenomen door extreemrechts ... We willen ervoor zorgen dat mensen nog steeds weten dat het een nummer is voor iedereen en dat het niet die egoïstische microgroep vertegenwoordigt. Het is echt voor de massa, de gematigde mensen, de mensen die gewoon hun leven willen leiden, zichzelf willen zijn en niet dat mensen hen vertellen dat ze zichzelf niet mogen zijn. Dus ik denk dat je ons op politieke bijeenkomsten en dat soort dingen nog wel zult zien ..."

Zal het enkel bij de politieke meetings blijven? Komen er ook andere concerten? Blijft de band dan in het thuisland of steken ze ook de oceaan over? De toekomst zal het uitwijzen, maar ons lijkt dat het zaadje geplant is …

Dee Snider - © Claude Bosschem Eddie 'Fingers' Ojeda - © Rudy De Doncker Mark 'The Animal' Mendoza - © Rudy De Doncker Jay Jay French - © Rudy De Doncker